Maand van de gebitsverzorging

Maand van de gebitsverzorging

Bij honden ouder dan drie jaar komen regelmatig gebitsproblemen voor. Het is dan ook goed om ervoor te zorgen dat het gebit van uw hond er gezond uitziet en gezond uit blijft zien. Het zijn vaak problemen die u niet altijd doorheeft. Hoe kunt u gebitsproblemen het best behandelen? Bij GroenRijk Middelburg hebben wij verzorging voor het gebit van uw hond. In dit nieuwsbericht leest u meer over gebitsverzorging.

Gevaren van gebitsproblemen

Ongeveer acht op de tien honden hebben last van gebitsproblemen. Gebitsproblemen zijn vaak een signaal als er meer aan de hand is. Het is dus verstandig om dit goed in de gaten te houden. Gebitsproblemen bij honden kunnen zelfs lijden naar andere klachten, zoals slecht functionerende organen en ontstekingen. Het is soms moeilijk om te zien wat er precies aan de hand is. Honden kunnen bijvoorbeeld slecht uit hun bek ruiken of lusteloos zijn. Het is ook belangrijk om het gebit van uw hond te controleren op tandplak. Tandplak bij honden bestaat uit een voedselresten, een laag slijm en bacteriën. Dit kan na een dag al tandsteen zijn en dat versneld weer de groei van nog meer tandplak. Tandplak is ook een oorzaak van ontstoken tandvlees.

Gebitsverzorging van honden

Door het gebit van uw hond goed te verzorgen, kunnen de gebitsproblemen voorkomen worden. Zo kunt u bijvoorbeeld de tanden van uw hond poetsen. Hier zijn speciale honden tandenborstels te verkrijgen bij GroenRijk Middelburg. Daarnaast verkopen wij ook botten waar uw hond op kunt kluiven. Ook dit is goed voor de tanden van honden. Tevens is er ook speciaal speelgoed waar honden op kunnen bijten wat de gezondheid van het gebit in goede conditie houdt.

Maand van de gebitsverzorging | GroenRijk Middelburg

Verzorging honden bij GroenRijk Middelburg

Bent u op zoek naar producten om het gebit van uw hond goed te verzorgen? Kom dan gerust eens langs bij GroenRijk Middelburg. De medewerkers van ons tuincentrum kunnen u helpen en advies geven. Bij ons kunt u bijvoorbeeld om advies vragen welk hondenvoer goed is voor uw hond welke botten geschikt zijn voor uw hond om op te kluiven. Tevens verkopen wij in ons tuincentrum ook producten, voedsel en speeltjes voor onder andere katten en knaagdieren. Kortom, kom gerust eens bij ons langs!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...