Aquarium

Bent u ook zo'n liefhebber van aquariums en vissen? Bij GroenRijk Middelburg vindt u een ruime afdeling met diverse aquarium benodigdheden. Wij verkopen namelijk bekende merken, zoals Oase, Superfish en Biorb. Daarnaast vindt u bij ons natuurlijk ook diverse soorten vissen die geschikt zijn voor in een vissenkom of in een echt aquarium. Benieuwd wat u allemaal moet weten wanneer u een aquarium wilt? Lees dan verder!

Een aquarium kopen? Belangrijke informatie wat u moet weten

Bij GroenRijk Middelburg vindt u diverse soorten aquaria van 20 liter, maar ook van 400 liter. De aquariums die bij ons te koop zijn, zijn van de merken:

  • Oase aquarium
  • Superfish aquarium
  • Biorb aquarium

Er zijn veel verschillende soorten aquariums. Deze worden in drie soorten verdeeld en wat zijn de voor- en nadelen hiervan:

  • Tropisch aquarium - Hier zwemmen tropische vissoorten in. Het water moet verwarmd worden, omdat deze tropische vissen normaal gesproken zwemmen in warme gebieden op aarde. Door de speciale aquariumverwarmer kun je de perfecte temperatuur instellen. Een groot voordeel is dat er een ruime keuze is in de diverse vissen én een tropisch aquarium is ook geschikt voor een beginner.
  • Koudwateraquarium - Wanneer u net wilt gaan beginnen met een aquarium is een koudwateraquarium de perfecte start. U hoeft geen temperatuur in de gaten te houden. Daarnaast zijn goudvissen het meest geschikt voor een koudwateraquarium. Goudvissen zijn over het algemeen veel sterker dan andere vissoorten. Een ander groot voordeel is dat u voor een koudwateraquarium minder waterplanten nodig heeft, vergeleken met andere aquariums.
  • Zeewateraquarium - Als laatst hebben we een zeewateraquarium. Deze wordt gevuld met zout om zo het zeewater na te bootsen. Hier zijn wel speciale apparaten voor nodig. Wat leuk is aan dit aquarium, is dat u er bijvoorbeeld koraal in kunt doen. Een zeewateraquarium is een stuk minder geschikt voor beginners én is duurder dan andere soorten aquariums. Daarentegen heeft u wel een hele grote keuze uit vissen die kunnen leven in deze aquarium.

Aquarium kopen | Vissenvoer | GroenRijk Middelburg

Wat zijn populaire vissoorten voor in de aquariums?

Er zijn heel wat verschillende soorten vissen. Bij ons in Middelburg vindt u tropische vissen, koudwatervissen en het soort 'Malawi Cichlide. Wat zijn populaire vissoorten? 

  • Guppy - De guppen worden tot 6 centimeter groot en doen het goed bij een temperatuur van 19 tot 25 graden. Goed om te weten: deze vis vermeerdert zich erg gemakkelijk.
  • Zebravis - De Zebravis houdt van licht en wordt ongeveer 4 tot 6 centimeter groot. De temperatuur moet tussen de 20 en 26 graden zijn.
  • Zwaarddrager - De Zwaarddrager is een echte schoolvis, dus is het belangrijk om ongeveer 12 zwaarddragers bij elkaar in het aquarium te doen. Daarnaast is dit een vrij actieve beginnersvis.

Wanneer u vissen heeft gekocht, is het belangrijk om deze niet meteen los te laten in het nieuwe aquarium. Laat de gesloten zak met de vis ongeveer een half uur in het water liggen. Zo kan de vis wennen aan de nieuwe temperatuur van het water. Daarna kunt u de zak openmaken en de vis, samen met een deel van het water uit de zak, laten zwemmen in het aquarium. Het is ook zeer belangrijk om de vissen eten te geven. Wij verkopen onder andere vissenvoer van Tetra Hikari, diepvries voer en levend voer. Heeft u wellicht vragen over welk voor het meest geschikt is voor uw vissen? Vraag het dan gerust aan één van onze medewerkers.

Aquarium kopen | Vissenvoer | GroenRijk Middelburg

Aquariums of vissenvoer kopen? Breng dan eens een bezoekje aan GroenRijk Middelburg

Bent u dus op zoek naar een mooie aquarium, vissen of heeft u vissenvoer nodig? Neem dan eens een kijkje op onze aquarium afdeling bij GroenRijk Middelburg. Bij ons vindt u tevens ook losse aquarium verlichting die u kunt plaatsen in uw aquarium. Kom snel langs bij GroenRijk Middelburg en u zult uw ogen uitkijken. Wij kunnen in ieder geval wel uren naar de mooie aquariums kijken. Bij ons vindt u overigens ook een ruime dierenafdeling waar u alles kunt vinden voor uw hond, kat of knaagdier. Bekijk onze openingstijden, plan hieronder uw route naar onze winkel en dan zien we u hopelijk snel!

Aquarium kopen | Vissenvoer | GroenRijk Middelburg

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment