Vogels in de tuin

Gedurende het hele jaar zijn ze aanwezig: vogels in uw tuin. Help deze vogels met het aanbod van GroenRijk Middelburg!

Vogels in de tuin helpen

De afgelopen jaren is de natuur en het klimaat flink aan het veranderen. De vogels in je tuin merken dit ook: er is minder voedsel beschikbaar en er zijn minder plekjes om te schuilen voor de kou. Juist aan deze twee problemen kunnen wij als mens iets doen. Bij GroenRijk Middelburg verkopen wij onder andere de volgende producten om de vogels in uw tuin te helpen:

  • Vogelvoer
  • Vogelhuisjes
  • Nestkastjes

Energie voor vogels in de tuin

Vogels trekken in de herfst meestal weg naar een warmere plek. Een lange tocht naar het zuiden kost de vogels veel energie. Om te voorkomen dat zij te weinig energie hebben tijdens de tocht eten zij voordat zij vertrekken zoveel mogelijk. Overdag stoppen de meeste vogels met hun tocht om bij te eten. Het kan dus zomaar zo zijn dat er een hongerige vogel belandt in je tuin die na een tijdje weer zijn weg vervolgd. Je kunt deze vogels helpen met de zware overtocht. Je kunt ten eerste zorgen dat er vogelvoer in je tuin staat. Het beste is als er verschillende bakjes of schaaltjes staan met verschillende soorten vogelvoer: zo is er voor elke soort vogel wat wils. Je kunt bij GroenRijk Middelburg terecht voor verschillende soorten vogelvoer zoals pindaslingers, voerkransen en vetbollen. Door voedsel voor de vogels neer te zetten zorg je ervoor dat de vogels die al langskomen in je tuin misschien wel vaker langskomen, maar ook zullen er natuurlijk nieuwe soorten komen!

Bescherming voor de vogels in de tuin

Je kunt vogels bescherming bieden op verschillende manieren. Ten eerste kun je ervoor zorgen dat je tuin goed begroeid is. Hoe meer groen in je tuin, hoe beter. Vogels broeden en schuilen graag in een dichte begroeiing waar niets bij kan. Mocht je klimop in je tuin hebben, dan zijn de Merels, Vinken en Mezen blij met je tuin. Deze vogels broeden namelijk graag in een klimop. Ook kun je natuurlijk altijd één of meerdere vogelhuisjes en nestkastjes in je tuin plaatsen. In deze vogelhuisjes en nestkastjes voelen de vogels zich veilig in je tuin. Met een vogelnestje of een nestkastje zorg je ervoor dat er nog meer vogels naar je tuin komen! Bij GroenRijk Middelburg vindt je vogelhuisjes voor vrijwel elke soort vogel in je tuin. Wij verkopen vogel- en nesthuisjes van groot naar klein en met verschillende vrolijke prints. 

Vogels in de tuin - GroenRijk Middelburg

Trek vogels naar uw tuin bij GroenRijk Middelburg

Met ons aanbod vogelvoer, vogelhuisjes en nesthuisjes zorg je ervoor dat de vogels in je tuin het wat makkelijker hebben. Je kunt gerust langskomen in ons tuincentrum in Middelburg nabij Koudekerke, Grijpskerke en Arnemuiden. Mocht je vragen hebben, dan ben je van harte welkom in ons tuincentrum. Ook kunt je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via een contactformulier, e-mail of telefoon. Onze medewerkers staan zeven dagen per week voor je klaar en zien je graag langskomen!

Ben je op zoek naar producten voor je vogel binnenshuis? Neem dan eens een kijkje bij ons assortiment dierenproducten voor vogels. Ook verkopen wij producten voor uw andere huisdieren zoals uw kat of hond.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment