Bloempotten

Heb je een prachtige kamerplant gekocht, maar mis je nog dé perfecte bloempot? Of heb je mooie siergrassen gekocht, maar ben je nog op zoek naar de juiste plantenbak voor buiten? Kom dan eens langs bij GroenRijk Middelburg, want wij hebben een zeer ruim assortiment met bloempotten en plantenbakken in allerlei soorten materialen. 

Verschillende plantenbakken en bloempotten

Voor iedere soort bloem of plant is bij ons in Middelburg een geschikte plantenbak of bloempot te vinden. Wij hebben bloempotten en plantenbakken in allerlei soorten en maten, maar ook in verschillende materialen. De verschillende soorten materialen hebben zo hun eigen voordelen en nadelen. We hebben de kenmerken van de verschillende materialen even op een rijtje gezet:

  • Glas - Vaak is glas zeer geschikt als vaas of voor planten die weinig grond nodig hebben.
  • Keramiek - In keramiek zijn er twee soorten: geglazuurd en terracotta.
  • Kunststof - Kunststof potten hebben veel voordelen: licht, voordelig en vorstbestendig.
  • Mandwerk - Vaak zijn manden gevoerd met plastic en in vele maten verkrijgbaar.
  • Zink - Dit soort materiaal is eigenlijk tijdloos en past op ieder balkon of in elke tuin.

Bloempotten kopen bij GroenRijk Middelburg

Kies de juiste bloempot

Bloempotten en bloembakken zijn er in veel verschillende soorten, maten en kleuren. Maar welke soort bloempot kun je het best kiezen bij een bepaalde plant. Bij die keuze moet je rekening houden met bijvoorbeeld de wortels. Bijvoorbeeld rozen laten hun wortels groeien en voelen zich het best in bloempotten die hoog en smal zijn. Kijk ook altijd bij het kiezen van een plant naar de hoogte van de plant en de breedte. Een plant gaat altijd groeien, dus je kunt beter een pot kopen die iets te groot is dan te klein.

Het potten en verpotten van planten

Heb je een mooie plant in een bijpassende pot in huis staan? Of ben je misschien druk bezig met het stekken van planten? Dan ontkom je er niet aan door de planten te verpotten. Houd bij het verpotten er rekening mee dat je een derde van de bloempot vult met grind of hydrokorrels. Waarom? Het water wat overblijft, blijft hierin hangen en daardoor wordt het water langzaamaan afgevoerd. Vervolgens vul je de pot met een laagje potgrond en plaats je de kluit van de plant hierop. Vul vervolgens de rest van de pot op met het potgrond en druk de grond stevig aan. Na een tijdje zal je merken dat de plant niet meer zo goed groeit. Dan is het de hoogste tijd om de plant te verpotten in een pot die zo'n drie tot vijf centimeter (hoogte en breedte) groter is. 

Bloempotten kopen bij GroenRijk Middelburg

Bloempotten kopen? Dat doet u natuurlijk bij GroenRijk Middelburg

Je bent van harte welkom om in ons tuincentrum in Middelburg langs te komen voor onze collectie met bloempotten assortiment. De medewerkers van ons tuincentrum kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste bloempot of plantenbak. Zij weten precies wat voor soort bloem of plant voor welke bloempot geschikt is. Tevens zijn wij iedere zondag geopend! Bekijk onze openingstijden en dan zien we je hopelijk snel bij GroenRijk Middelburg.