Maand van de gebitsverzorging

Maand van de gebitsverzorging

Bij honden ouder dan drie jaar komen regelmatig gebitsproblemen voor. Het is dan ook goed om ervoor te zorgen dat het gebit van uw hond er gezond uitziet en gezond uit blijft zien. Het zijn vaak problemen die u niet altijd doorheeft. Hoe kunt u gebitsproblemen het best behandelen? Bij GroenRijk Middelburg hebben wij verzorging voor het gebit van uw hond. In dit nieuwsbericht leest u meer over gebitsverzorging.

Gevaren van gebitsproblemen

Ongeveer acht op de tien honden hebben last van gebitsproblemen. Gebitsproblemen zijn vaak een signaal als er meer aan de hand is. Het is dus verstandig om dit goed in de gaten te houden. Gebitsproblemen bij honden kunnen zelfs lijden naar andere klachten, zoals slecht functionerende organen en ontstekingen. Het is soms moeilijk om te zien wat er precies aan de hand is. Honden kunnen bijvoorbeeld slecht uit hun bek ruiken of lusteloos zijn. Het is ook belangrijk om het gebit van uw hond te controleren op tandplak. Tandplak bij honden bestaat uit een voedselresten, een laag slijm en bacteriën. Dit kan na een dag al tandsteen zijn en dat versneld weer de groei van nog meer tandplak. Tandplak is ook een oorzaak van ontstoken tandvlees.

Gebitsverzorging van honden

Door het gebit van uw hond goed te verzorgen, kunnen de gebitsproblemen voorkomen worden. Zo kunt u bijvoorbeeld de tanden van uw hond poetsen. Hier zijn speciale honden tandenborstels te verkrijgen bij GroenRijk Middelburg. Daarnaast verkopen wij ook botten waar uw hond op kunt kluiven. Ook dit is goed voor de tanden van honden. Tevens is er ook speciaal speelgoed waar honden op kunnen bijten wat de gezondheid van het gebit in goede conditie houdt.

Maand van de gebitsverzorging | GroenRijk Middelburg

Verzorging honden bij GroenRijk Middelburg

Bent u op zoek naar producten om het gebit van uw hond goed te verzorgen? Kom dan gerust eens langs bij GroenRijk Middelburg. De medewerkers van ons tuincentrum kunnen u helpen en advies geven. Bij ons kunt u bijvoorbeeld om advies vragen welk hondenvoer goed is voor uw hond welke botten geschikt zijn voor uw hond om op te kluiven. Tevens verkopen wij in ons tuincentrum ook producten, voedsel en speeltjes voor onder andere katten en knaagdieren. Kortom, kom gerust eens bij ons langs!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Verse overvloed met de Italiaanse kruiden

Met verse kruiden wordt je keukenkunst gegarandeerd verfijnder. GroenRijk verkoopt een Italiaanse mix van rozemarijn, salie, tijm en lavendel die een geraffineerde smaak geven aan gerechten. Bovendien staan de plantjes mooi in potten in de keuken of op een eigen plek in de tuin.

 

Mediterrane smaakmakers

Met wat verse rozemarijn, tijm, salie en lavendel in je gerechten wordt je in een handomdraai een keukenmaestro. Deze k...

Lees meer...
Vroeg voorjaar met narcissen

Aan het einde van de winter haal je met de gele trompetjes van de Narcissus 'Tête-à-tête' het voorjaar alvast in huis. Zo hoef je niet lang te wachten om mooie, bloeiende narcissen te zien. GroenRijk verkoopt deze Narcissus 'Tête-à-tête' al in pot.

 

Hoofd in de wolken

De 'Tête-à-tête' is een narcis van ongeveer 15 tot 20 cm hoog met aan iedere stengel twee tot drie trompetjes. Je kunt wekenlang van dit zonnetje in huis g...

Lees meer...
Wat maakt mij éxtra mooi?

Medinilla’s, ofwel trosboemen zijn volgens ons al op zijn mooist. Maar een lichte douche geeft haar wel extra energie. Geregeld lichte nevel verlengt de bloei-periode, die toch al bijzonder lang is. Twee maanden lukt bij iedereen wel en zelfs vijf maanden is geen uitzondering. Die bloeitijd – november tot februari – is echt een sensatie. Per stengel piepen er wel honderden knalroze bloemetjes onder de schutbladen vandaan.

 

Medin...

Lees meer...