Gezien bij De Grote Tuinverbouwing – 7 mei 2022

Gezien bij De Grote Tuinverbouwing – 7 mei 2022

In het SBS6-programma De Grote Tuinverbouwing geven Ivo en het team elke week een tuin in nood een fikse make-over. Ook voorzien ze de kijker van inspiratie en tips om huis en tuin naar een groener level te tillen. Wist u dat alle planten die in het programma worden gebruikt ook in ons tuincentrum in Middelburg te koop zijn? U vindt ze na uitzending in het speciale vak op de plantenafdeling.

Welke planten heeft Ivo gebruikt?

Heeft u de uitzending van afgelopen zaterdag gezien en zin gekregen om uw groene vingers aan het werk te zetten? We hebben een overzicht gemaakt van de beplanting die in de aflevering van zaterdag 7 mei 2022 (herhaling zondag 8 mei) te zien was. Om u te inspireren lichten we hier graag vast een aantal van deze tuintoppers uit.

Ilex crenata ‘Dark Green’

In de make-over werd de tuin onder andere verrijkt met de Ilex crenata ‘Dark Green’, ook wel bekend als de Japanse hulst. Dit is een langzaam groeiende groenblijvende struik die vaak wordt gekozen als alternatief voor de Buxus sempervirens. Dit is omdat de Japanse hulst veel beter bestand is tegen ziektes, plagen en lage temperaturen. Ilex crenata 'Dark Green' heeft diepgroene, haast bolle bladeren die het mogelijk maken de struik of haag in strakke vormen te snoeien. Voor het beste resultaat zet u de IIlex crenata 'Dark Green' in de volle zon of halfschaduw.

Ilex crenata ‘Dark Green’

Dahlia LaBella

De dahlia is met haar bijzondere bloemvorm en intense kleuren een fantastische toevoeging aan elke tuin. Grote en opvallende bloemen worden gedragen op stevige stelen die uitstekende snijbloemen vormen voor zomerboeketten. Het is dus een leuke toevoeging aan de pluktuin, al snappen we heus dat u de bloeier graag zo lang mogelijk in de tuin wilt laten shinen. LaBella® dahlia’s zijn er in alle soorten en maten; van uitermate groot tot subtiel en compact. Naast de keuze in maten is er ook een breed scala aan kleuren beschikbaar. Zo is er altijd wel een kleur die past bij uw smaak en tuinwensen.

Dahlia LaBella

Geranium ‘Rozanne’

Met de geranium ‘Rozanne’, ook wel Ooievaarsbek genoemd, blaast u uw tuin binnen een handomdraai nieuw leven in. Rozanne is een winterharde geranium. Vaste winterharde geraniums lijken te verwelken en te sterven als de koelere seizoenen zich aandienen, maar stiekem houden ze gewoon een winterslaap. Als de grond in het voorjaar weer opwarmt, komen ze tevoorschijn met frisse nieuwe bladeren, vol energie om weer een zomer door te bloeien. De plant heeft schotelvormige bloemen in verscheidene vrolijke kleuren. Hij gedijt goed in de schaduw en bloeit maandenlang. Hiermee zorgt de geranium de gehele zomer voor stuifmeel en nectar, zodat ook bijen van uw tuin kunnen genieten.

Geranium ‘Rozanne’

Salvia nemorosa ‘Caradonna’

Salvia nemorosa 'Caradonna' is een klompvormende salie, die van mei tot juli massa’s violetblauwe en nectarrijke bloemen draagt. De plant is dus niet alleen een genot voor uw ogen, maar ook een lekkernij voor bijen, vlinders en andere insecten. De sterke borderplant blijft lekker compact en wordt maximaal 50-70 centimeter hoog. Voor het beste resultaat zet u de salvia 'Caradonna' op een zonnige, beschutte plek in goed doorlatende grond.

Salvia nemorosa ‘Caradonna’

Musa ‘Oriental Dwarf’

Ook werden in afgelopen uitzending een aantal kamerplanten uitgelicht. De Musa is een echte trendplant. Wie wordt er immers niet blij van de grote bladeren van de tropische bananenplant? Deze klein blijvende variant is echter ook geschikt voor de meer compacte woonkamers. De dwergbananenplant heeft weinig onderhoud nodig en onder de juiste omstandigheden zal hij u elke week belonen met een nieuw blad! Hij gedijt in de meeste lichtomstandigheden, maar groeit het snelst bij helder, indirect licht. Geef de Musa regelmatig water zodat de grond gelijkmatig vochtig blijft.

Musa ‘Oriental Dwarf’

Sansevieria

De Sansevieria, ook wel vrouwentong genoemd, is een zeer geliefde kamerplant. Dit heeft deels te maken met zijn bijna onverwoestbare eigenschappen. Deze plant is echter ook gewild vanwege zijn bijzondere rechtopstaande bladvorm. Zijn strakke bladtekening en minimalistische vorm zorgen ervoor dat de plant in elk type huis past. Stoer, modern, trendy of klassiek; het past de Sansevieria allemaal. Wist u dat deze kamerplant ook luchtzuiverende eigenschappen heeft? De plant kan met zijn bladeren ongezonde chemische stoffen omzetten in andere stoffen, die bijvoorbeeld weer als voeding voor de plant kunnen dienen. Leuk én nuttig!

Sansevieria

Planten uit De Grote Tuinverbouwing koopt u bij ons

Heeft u zin om ook uw tuin en woning in een groen jasje te steken? Het lukt u in een handomdraai met behulp van eerdergenoemde kamer- en tuinplanten. Kom langs in ons tuincentrum in Middelburg om deze, maar ook de andere planten uit de uitzending te shoppen. Onze medewerkers adviseren u graag.

Alle planten uit de uitzending van 07-05-2022

Tuinplanten

  • Ilex crenata
  • Erodium wit-roze
  • Bidens – geel-rood
  • Geranium
  • Rosa ‘Minerva’ op stam
  • Lavandula stoechas ‘Anouk Dark Purple’
  • Rosa op stam
  • Dahlia ‘LaBella’
  • Agapanthus ‘Amourette superb’
  • Calla
  • Fuchsia aan rek
  • Salvia Caradonna
  • Penissetum ‘Hameln’
  • Calibrachoa Triobells
  • Fruitbomen

Kleur je Leven en kamerplanten

  • Eriocactus warasii
  • Musa ‘Oriental dwarf’
  • Calathea
  • Sansevieria groen
  • Hibiscus geel in schaal
  • Ficus ‘Tineke Toef’

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...