Gezien bij De Grote Tuinverbouwing – 14 mei 2022

Gezien bij De Grote Tuinverbouwing – 14 mei 2022

In het SBS6-programma De Grote Tuinverbouwing geven Ivo en het team elke week een tuin in nood een fikse make-over. Ook voorzien ze de kijker van inspiratie en tips om huis en tuin naar een groener level te tillen. Wist u dat alle planten die in het programma worden gebruikt ook in ons tuincentrum in Middelburg te koop zijn? U vindt ze na uitzending in het speciale vak op de plantenafdeling.

Welke planten heeft Ivo gebruikt?

Heeft u de uitzending van afgelopen zaterdag gezien en zin gekregen om uw groene vingers aan het werk te zetten? We hebben een overzicht gemaakt van de beplanting die in de aflevering van zaterdag 14 mei 2022 (herhaling zondag 15 mei) te zien was. Om u te inspireren lichten we hier graag vast een aantal van deze tuintoppers uit.

Rosa 'The Fairy’®

In de make-over werd de tuin onder andere verrijkt met een sprookjesachtige roos. Deze bodembedekkende schoonheid is zeer geschikt voor het aanplanten van een perk of in een groep. Plant ongeveer 5 rozen per vierkante meter, want zo creëert u een roze bloementapijt dat niet zou misstaan in een sprookje. Veel hoger dan ongeveer 40 centimeter zal het tapijt niet worden. Bijkomend voordeel, de Rosa is lekker gemakkelijk in onderhoud. Geniet van de bloemen van juni tot aan het begin van het najaar.

Rosa ‘The Fairy’

Hydrangea macrophylla

Elke tuin verdient een hortensia! De bladverliezende heesters hebben een lange bloeiperiode, namelijk van juni tot oktober. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en de bloemen zijn veelal bolvormig. De planten presteren het beste als ze in de halfschaduw worden geplant. Hydrangea macrophylla houdt van vochtige, goed doorlatende grond. Laat de boerenhortensia niet uitdrogen, vooral niet tijdens het zomerseizoen. 

Hydrangea macrophylla

Pelargonium Bella Donna

Met zijn grote hoeveelheid kleine bloemetjes tovert de Pelargonium elk terras om tot een ware bloemenzee. De rijke, weelderige, bijna fluwelen bloemen zijn er in allerlei kleuren, maar verschijnen allen in compacte groepen op korte stelen. De plant heeft een zeer opvallende vorm die zijn naam eer aan doet. Zet de plant in een border, subtiele terraspot, grote bloembak of hanging basket. Het is een tedere plant die meestal de hele zomer non-stop bloeit, tot ver in de herfst. Dat wordt genieten!

Pelargonium Bella Donna

Albuca spiralis ‘Frizzle Sizzle’

Deze krullenbos verdient ook absoluut een plekje bij u thuis! De herkomst van de Albuca spiralis ‘Frizzle Sizzle’ is het gebied rond Kaapstad van Zuid-Africa, de Karoo en de woestijn van Namibië. Een echte woestijnplant die daarom weinig water nodig heeft. Ga uit van zo’n één keer per 2 weken. Hij is echter wel dol op licht. De combinatie van opvallend gekruld blad met de crème-lemon kleurige bloempjes, welke ook nog licht geuren, geeft een aparte uitstraling aan deze plant. Als de ‘Frizzle Sizzle’ bloeit, blijft zij continu nieuwe bloemen geven (de Albuca bloeit naar boven toe). De plant kan zowel binnen als buiten geplaatst worden (min. 5°C).

Albuca spiralis ‘Frizzle Sizzle’

Howea Forsteriana - Kentiapalm

Kentiapalmen geven een natuurlijke elegantie, maar toch ook flink wat body aan elke ruimte waar hij mag shinen. Het is een gemakkelijk te onderhouden kamerplant met een tropisch uiterlijk. De palm is vrij tolerant voor omstandigheden met weinig licht, maar geeft de voorkeur aan een plek binnenshuis met indirect licht. Aangezien het consequent teveel water geven van uw Kentiapalm kan leiden tot wortelrot en een dode kamerplant, is het altijd belangrijk eerst even de grond te checken. Pas als deze droog aanvoelt kunt u de gieter weer pakken. Het is beter om een ​​gietbeurt te missen dan te overdrijven en een drassige bodem te creëren. Daarnaast is de Howea forsteriana een echte luchtzuiveraar.

Howea Forsteriana - Kentiapalm

Planten uit De Grote Tuinverbouwing koopt u bij ons

Heeft u zin om ook uw tuin en woning in een groen jasje te steken? Het lukt u in een handomdraai met behulp van eerdergenoemde kamer- en tuinplanten. Kom langs in ons tuincentrum in Middelburg om deze, maar ook de andere planten uit de uitzending te shoppen. Onze medewerkers adviseren u graag.

Alle planten uit de uitzending van 14-05-2022

Tuin

  • Hosta div. soorten
  • Hydrangea macrophylla div. soorten
  • Salvia nemorosa – Wit 
  • Lavandula angustifolia ‘Felice’
  • Spiraea Double Play
  • Campanula persicifolia
  • Begonia ‘Waterfall’
  • Rosa ‘The Fairy’
  • Bougainvillea aan rek – Paars
  • Celosia ‘Kelos Fire’ – Geel

Geraniumpromotie

  • Franse Geranium                  
  • Pelargonium zonale              
  • Pelargonium peltatum         

Kamerplanten

  • Alocasia ‘Yucatan Princess’
  • Haworthia in witte bolschaal
  • Albuca spiralis
  • Hydroponie                    
  • Clusia & Calathea
  • Kentiapalm

Overig

  • Perkgoed gemengd in 1 pot

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...