Gezien bij De Grote Tuinverbouwing – 18 maart 2023

Gezien bij De Grote Tuinverbouwing – 18 maart 2023

In het SBS6-programma De Grote Tuinverbouwing geven Ivo en het team elke week een tuin in nood een fikse make-over. Ook voorzien ze de kijker van inspiratie en tips om huis en tuin naar een groener level te tillen. Wist u dat alle planten die in het programma worden gebruikt ook in ons tuincentrum in Middelburg te koop zijn? U vindt ze na de uitzending op onze plantenafdeling.

Welke planten heeft Ivo gebruikt?

Heeft u de laatste uitzending van De Grote Tuinverbouwing gezien en zin gekregen om uw groene vingers aan het werk te zetten? We hebben een overzicht gemaakt van de beplanting die in de aflevering van zaterdag 18 maart 2023 (herhaling zondag 19 maart) te zien was. Om u te inspireren lichten we hier graag een aantal van deze toppers uit.

Photinia fraseri ‘Little Red Robin’

Photinia fraseri, ook wel bekend als de glansmispel, is een groenblijvende plant die behoort tot de rozenfamilie. Oorspronkelijk afkomstig uit China, is deze plant tegenwoordig populair over de hele wereld vanwege zijn opvallende en sierlijke uiterlijk.

De glansmispel kan uitgroeien tot een struik of kleine boom, en kan een hoogte bereiken van ongeveer 3-4 meter. De bladeren van de plant zijn glanzend en ovaal van vorm, met een donkergroene kleur die soms naar roodachtig bruin kan neigen. De bloemen van de plant zijn klein en onopvallend, maar de vruchten zijn juist zeer decoratief en trekken veel vogels aan.

Photinia fraseri wordt vaak gebruikt als haagplant, vanwege de dichte begroeiing en het feit dat het blad in de winter niet afvalt. Daarnaast is de plant populair als sierstruik of als boom in de tuin. De plant kan ook worden gesnoeid om een specifieke vorm te geven, zoals een bolvorm of een kegelvorm. U vindt deze bijzondere tuinplant op de buitenafdeling van ons tuincentrum in Middelburg.

Abelia ‘Pinky Bells’

Abelia is een geslacht van sierheesters dat behoort tot de kamperfoeliefamilie. Deze planten zijn inheems in China, Japan en Mexico, en zijn vernoemd naar de botanicus Clarke Abel. Abelia's worden veel gebruikt als sierplanten vanwege hun prachtige bloemen, bladeren en geur.

Abelia's zijn winterharde struiken die variëren in hoogte van 1 tot 6 meter, afhankelijk van de soort. De bladeren zijn meestal klein en ovaalvormig, met een donkergroene kleur die in de herfst kan veranderen in roodachtig brons of geel. De bloemen van de Abelia variëren in kleur van wit tot roze, en bloeien in de zomer en de herfst. De bloemen worden gevolgd door kleine, decoratieve vruchten.

Abelia's zijn gemakkelijk te kweken en hebben weinig verzorging nodig. Ze gedijen het best in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes, en om dode of beschadigde takken regelmatig te snoeien om de vorm en gezondheid van de plant te behouden.

In het kort is Abelia een mooie, winterharde en gemakkelijk te onderhouden plant die een waardevolle toevoeging kan zijn aan elke tuin of landschap. Met zijn mooie bloemen, bladeren en geur zal de Abelia zeker een aantrekkelijke blikvanger zijn. De Abelia is te koop in ons tuincentrum in Middelburg. U vindt deze plant op de buitenafdeling.

Dracaena sanderiana

Dracaena sanderiana, ook wel bekend als de Lucky Bamboo, is een exotische kamerplant die zijn oorsprong vindt in de tropische regio's van Azië. In tegenstelling tot zijn naam, is deze plant geen bamboe, maar behoort hij tot de Dracaena-familie.

Een van de belangrijkste redenen waarom de Lucky Bamboo zo populair is als kamerplant, is vanwege de symboliek die eraan wordt toegeschreven. Volgens de Feng Shui-leer brengt deze plant geluk, voorspoed en welvaart in huis. Het is daarom niet ongebruikelijk om deze plant als cadeau te geven bij bijzondere gelegenheden zoals een housewarming, huwelijk of een verjaardag.

De Lucky Bamboo heeft lange, slanke stengels met kleine, smalle bladeren die groeien in een spiraalvorm. Deze plant kan in verschillende maten worden gekweekt, van kleine desktopversies tot grote exemplaren die een statement maken in elke kamer. De plant kan ook worden gevormd in verschillende vormen, zoals een spiraal of een hartvorm.

Het onderhoud van de Lucky Bamboo is zeer eenvoudig en vereist weinig aandacht. Het is belangrijk om de plant op een plaats te zetten waar hij niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht en om de bladeren regelmatig af te stoffen. Af en toe kan wat voeding worden toegevoegd aan het water om de plant gezond en mooi te houden. Kom langs in ons tuincentrum in Middelburg voor de Lucky Bamboo.

Hydroponie – groene kamerplanten op water in Ibiza glas

De kamerplanten in Ibiza glas associëren we met kleurrijke strandhuisjes, adembenemende zonsondergangen en gezellige cocktails. Het ontwerp van de Ibiza, net als de andere planten uit de Mangrove Collectie, roept nostalgische gevoelens op en brengt een heerlijke frisse sfeer in uw interieur, waardoor elke dag als een feest voelt.

Creëer een verfrissende sfeer in uw interieur met exotische planten gecombineerd met glas en water. Geniet van het spel van licht en water en waan jezelf in de ontspannen sfeer van het strand.

Water is een cruciaal element van onze planeet. In de Mangrove Collectie speelt water ook een belangrijke rol als symbool van frisheid en groei voor planten. Groene exotische planten in deze collectie weerspiegelen de prachtige mangrovebossen die de longen van de aarde vormen.

Planten uit De Grote Tuinverbouwing koopt u bij ons

Heeft u zin om ook uw tuin en woning in een groen jasje te steken? Het lukt u in een handomdraai met behulp van eerdergenoemde kamer- en tuinplanten. Kom langs in ons tuincentrum in Middelburg om deze, maar ook de andere planten uit de uitzending te shoppen. Onze medewerkers adviseren u graag.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De exotische liefde van de Agapanthus 'Amourette'

De lange, ranke Agapanthus 'Amourette', met een halve bol vol verfijnde bloemen, lijkt stiekem te zijn ontsnapt uit een exotische tuin voor een liefdesavontuur in Nederland. Zo lang de zomerzon schijnt, is zij helemaal de jouwe.  

 

Afrikaanse lelie

De Agapanthus africanus of Afrikaanse lelie heeft enorm charisma en betovert iedere tuin of balkon. De  felblauwe of stralend witte bloemen staan als een uitwaaieren...

Lees meer...
Roza Bijenweelde: voor bijen en bewonderaars

Hoewel de Rosa Bijenweelde® speciaal is doorontwikkeld voor bijen, staan deze rijkbloeiende rozenstruikjes ook prachtig in je tuin of op je terras. GroenRijk heeft een mix samengesteld met verschillende fantastische kleuren.

 

Veelzijdig combineren

Glanzend groene bladeren en grote trossen vol enkele of halfgevulde bloemen in uiteenlopende kleuren, met mooi contrasterende gele meeldraden in het midden: de zacht geurende R...

Lees meer...
Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...