Gezien bij De Grote Tuinverbouwing – 8 april 2023

Gezien bij De Grote Tuinverbouwing – 8 april 2023

In het SBS6-programma De Grote Tuinverbouwing geven Ivo en het team elke week een tuin in nood een fikse make-over. Ook voorzien ze de kijker van inspiratie en tips om huis en tuin naar een groener level te tillen. Wist u dat alle planten die in het programma worden gebruikt ook in ons tuincentrum in Middelburg te koop zijn? U vindt ze na de uitzending op onze plantenafdeling.

Welke planten heeft Ivo gebruikt?

Heeft u de laatste uitzending van De Grote Tuinverbouwing gezien en zin gekregen om uw groene vingers aan het werk te zetten? We hebben een overzicht gemaakt van de beplanting die in de aflevering van zaterdag 8 april 2023 (herhaling zondag 9 april) te zien was. Om u te inspireren lichten we hier graag een aantal van deze toppers uit.

Hydrangea arb. BellaRagazza ‘Blanchetta’

Hydrangea BellaRagazza Blanchetta is een prachtige tuinplant die bekend staat om haar spectaculaire bloemen en weelderige bladeren. Het is een cultivar van de populaire hortensia, die oorspronkelijk afkomstig is uit Japan, China en Korea. Deze cultivar heeft zijn naam te danken aan zijn bijzondere schoonheid en elegantie.

De Hydrangea BellaRagazza Blanchetta is een relatief kleine struik, een dwerghortensia, die ongeveer 60cm hoog wordt en even breed. De plant heeft een compacte en dichte groeiwijze en produceert grote, bolvormige bloemtrossen die op stelen boven het blad uitsteken. De bloemen hebben een opvallende witte kleur en een fijne textuur, waardoor ze een subtiele en elegante uitstraling hebben.

Een van de grootste voordelen van deze tuinplant is dat hij vrij gemakkelijk te verzorgen is. De Hydrangea BellaRagazza Blanchetta groeit goed in de meeste grondsoorten en gedijt het best in halfschaduw. De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes, en kan in het voorjaar worden bemest om de groei te stimuleren. Snoeien is niet nodig, maar als dat wel nodig is, kunt u dit het beste doen in het vroege voorjaar.

De Hydrangea BellaRagazza Blanchetta is een veelzijdige tuinplant die in veel verschillende tuinstijlen past. Hij kan bijvoorbeeld worden gebruikt als borderplant, als haag of als accentplant in een rotstuin. Deze plant is vooral populair vanwege de prachtige bloemen die hij produceert en kan bijdragen aan een prachtige en sfeervolle tuin. U vindt deze dwerghortensia op onze buitenafdeling in Middelburg!

Anthurium clarinervium

De Anthurium clarinervium is een bijzondere kamerplant die bekend staat om zijn grote, hartvormige bladeren met opvallende witte nerven. Deze plant is afkomstig uit Mexico en behoort tot de familie van de Araceae. De Anthurium clarinervium is een populaire keuze voor liefhebbers van kamerplanten vanwege zijn unieke uitstraling en gemakkelijke verzorging.

De bladeren van de Anthurium clarinervium zijn vrij groot en kunnen wel tot 30 cm lang worden. Ze hebben een fluweelachtige textuur en zijn meestal donkergroen van kleur, met opvallende witte nerven die vanaf de basis naar de uiteinden van de bladeren lopen. De bloemen van de plant zijn klein en onopvallend, maar de bladeren maken dit zeker goed.

Het verzorgen van de Anthurium clarinervium is relatief eenvoudig. De plant gedijt het best in een goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Het is belangrijk om de grond niet te laten uitdrogen, maar ook niet te nat te maken. De plant doet het goed op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. De luchtvochtigheid is ook belangrijk voor de Anthurium clarinervium. Het is daarom aan te raden om de plant af en toe te besproeien met water of een luchtbevochtiger te gebruiken.

De Anthurium clarinervium is een mooie toevoeging aan elk interieur. De plant kan worden gebruikt als een opvallende blikvanger op een tafel, op de grond of als onderdeel van een grotere plantencombinatie. De Anthurium clarinervium is een langzaam groeiende plant en kan gemakkelijk worden vermeerderd door middel van stekken, wat het een perfecte keuze maakt voor de liefhebbers van kamerplanten die graag hun collectie uitbreiden. Deze Anthurium is terug te vinden op de kamerplanten afdeling van ons tuincentrum in Middelburg.

Agave stricta nana

De Agave stricta nana is een succulente plant afkomstig uit Mexico en Texas. Het is een kleine en compacte variant van de Agave stricta, die bekend staat om zijn mooie en opvallende bladeren en gemakkelijke verzorging. 

Leuk om te weten! De Agave stricta nana is een populaire kamerplant en wordt ook vaak gebruikt in de tuin als bodembedekker.

De bladeren van de Agave stricta nana zijn smal en langwerpig, met een puntige top en een licht golvende rand. Ze groeien dicht bij elkaar en vormen een rozet die kan variëren in grootte, afhankelijk van de omgeving. De kleur van de bladeren is groen, maar kan veranderen afhankelijk van de hoeveelheid licht en water die de plant krijgt. Als de plant genoeg zonlicht krijgt, worden de bladeren blauwachtig groen van kleur.

De Agave stricta nana is een succulente plant en heeft daarom weinig water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten goed te laten opdrogen, om wortelrot te voorkomen. De plant gedijt het best in een goed doorlatende grond en kan goed tegen droogte en hitte. Het is een zeer gemakkelijke plant om te verzorgen en heeft weinig onderhoud nodig.

De Agave stricta nana is een mooie aanvulling op elke kamerplantencollectie en kan worden gebruikt als accentplant in een grotere pot of als onderdeel van een terrarium. Het is ook een geweldige keuze voor mensen die graag planten hebben, maar weinig tijd hebben om voor ze te zorgen. In de tuin kan de Agave stricta nana worden gebruikt als bodembedekker of als onderdeel van een rotstuin. Het is een plant die weinig eisen stelt en er toch prachtig uitziet.

Deze prachtige en multifunctionele plant shoppen? Dat kan! Op de binnenafdeling van ons tuincentrum in Middelburg.

Musa basjoo

Musa basjoo, ook wel bekend als de Japanse vezelbanaan, is een prachtige en opvallende tuinplant die oorspronkelijk afkomstig is uit Japan. Het is een tropische plant die goed gedijt in een warm klimaat, maar kan ook in gematigde klimaten worden gekweekt, mits de juiste zorg wordt gegeven.

De Musa basjoo kan een hoogte bereiken van wel 4 tot 5 meter en heeft grote, groene bladeren die tot wel 2 meter lang kunnen worden. De bladeren hebben een opvallend patroon van donkergroene nerven en zijn erg decoratief. In de zomer produceert de plant kleine, onopvallende bloemen die worden gevolgd door kleine, groene bananen die niet eetbaar zijn.

De Musa basjoo gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond en heeft veel water nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomers en droge perioden. De plant doet het goed in de volle zon, maar kan ook in halfschaduw worden geplaatst. Het is een plant die van warmte houdt en niet goed tegen vorst kan. Het is daarom belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen vorst en kou.

De Musa basjoo is een prachtige toevoeging aan elke tuin en kan worden gebruikt als een indrukwekkend decoratief element. De plant kan worden geplant in grote potten, maar komt het beste tot zijn recht in de volle grond. Het is een plant die het goed doet in tropische tuinen en ook goed past bij moderne en minimalistische tuinontwerpen. 

Het is belangrijk om te onthouden dat de Musa basjoo een grote plant is en veel ruimte nodig heeft om te groeien en zich te ontwikkelen. Met de juiste zorg en aandacht kan de Musa basjoo een prachtige en opvallende plant zijn in elke tuin. U vindt deze gigant op de buitenafdeling van ons tuincentrum in Middelburg.

Planten uit De Grote Tuinverbouwing koopt u bij ons

Heeft u zin om ook uw tuin en woning in een groen jasje te steken? Het lukt u in een handomdraai met behulp van eerdergenoemde kamer- en tuinplanten. Kom langs in ons tuincentrum in Middelburg om deze, maar ook de andere planten uit de uitzending te shoppen. Onze medewerkers adviseren u graag.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Korenbloemaster: koele kleuren in late zomer

Achter in de zomer vrolijken de grote blauwe bloemen van de korenbloemaster (Stokesia laevis) je tuin helemaal op, en daar gaan ze tot eind september mee door. Zo geniet je extra lang van de zomer in je tuin. 

Felle bloeier

Lange, slanke bladeren en grote, platte lilablauwe bloemen die wagenwijd open staan alsof ze ieder zonnestraaltje willen opvangen. De kleurige bloemen van de Stokesia laevis doen aan klassieke korenbloemen de...

Lees meer...
Hibiscus Suniq XXL: extreme eyecatcher

Extreem grote tropisch ogende bloemen sieren de Hibiscus Suniq XXL vanaf half juli. Deze kleurige heester is een absoluut pronkstuk in je tuin en staat perfect in een bak of pot op je terras.

Gigantische bloemen

Oorspronkelijk komt de Hibiscus overal in de wereld in zowel tropische als subtropische streken voor. Vooral bekend zijn de tuinhibiscus (Hibiscus syriacus) of altheastruik en natuurlijk de Chinese roos (Hibiscus rosa-sinensi...

Lees meer...
Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...