Gezien bij De Grote Tuinverbouwing – 29 april 2023

Gezien bij De Grote Tuinverbouwing – 29 april 2023

In het SBS6-programma De Grote Tuinverbouwing geven Ivo en het team elke week een tuin in nood een fikse make-over. Ook voorzien ze de kijker van inspiratie en tips om huis en tuin naar een groener level te tillen. Wist u dat alle planten die in het programma worden gebruikt ook in ons tuincentrum in Middelburg te koop zijn? U vindt ze na de uitzending op onze plantenafdeling.

Welke planten heeft Ivo gebruikt?

Heeft u de laatste uitzending van De Grote Tuinverbouwing gezien en zin gekregen om uw groene vingers aan het werk te zetten? We hebben een overzicht gemaakt van de beplanting die in de aflevering van zaterdag 29 april 2023 (herhaling zondag 30 april) te zien was. Om u te inspireren lichten we hier graag een aantal van deze toppers uit.

Chaenomeles ‘Scarlet Storm’

Stap binnen in de wereld van de Chaenomeles 'Scarlet Storm' - een plant die het hart van elke tuinliefhebber sneller doet kloppen. Deze prachtige plant is verkrijgbaar bij ons tuincentrum in Middelburg en is de perfecte aanvulling op elke tuin.

Met zijn opvallende rode bloemen en groene bladeren, zal de Chaenomeles 'Scarlet Storm' een kleurrijke en levendige uitstraling geven aan elke buitenruimte. Bovendien is deze plant ook nog eens zeer gemakkelijk te onderhouden en kan hij gedijen in verschillende bodemsoorten en weersomstandigheden.

Bent u op zoek naar een opvallend middelpunt voor uw tuin, of wilt u gewoon wat extra kleur toevoegen aan uw buitenruimte, de Chaenomeles 'Scarlet Storm' is de perfecte keuze. Kom vandaag nog langs ons tuincentrum in Middelburg en laat u betoveren door deze prachtige plant!

Citrus Boompjes

De citrusboom is een echte lieveling onder plantenliefhebbers! Of u nu uw woonkamer of terras wilt opvrolijken, deze plant is een prachtige aanwinst. En niet alleen om zijn mooie verschijning, de bloesem van de citrusboom verspreidt ook nog eens een heerlijke geur van lente tot zomer. 

Bovendien is deze plant ook nog eens gemakkelijk in onderhoud. Wel zo fijn! Vergeet alleen niet om hem in september of oktober even bij te snoeien om hem mooi in model te houden. Zo kan hij in het voorjaar weer stralend tot bloei komen. 

En wist u dat de citrusboom al meer dan 4000 jaar gekweekt wordt? Het is dan ook geen verrassing dat hij deel uitmaakt van de populairste tuin- en kamerplanten ter wereld. De plant is zelfs redelijk winterhard en dus perfect voor ons Nederlandse klimaat. Verzorg hem goed door hem regelmatig water te geven en te voorzien van extra mest in het voorjaar en de zomermaanden. En vergeet niet om hem op een zonnige en beschutte plek te zetten, dan kan hij het hele jaar door bloeien. 

Wat een prachtige toevoeging aan uw groene collectie! En gewoon te koop in Middelburg!

Philodendron

Deze prachtige kamerplanten zijn een geweldige aanvulling op elke kamer. De Philodendron staat bekend om zijn opvallende bladeren die variëren in grootte en vorm. Van diepgroen tot helder geelgroen, de Philodendron is een kleurrijk stukje natuur dat elke ruimte kan opfleuren.

De Philodendron is niet alleen mooi om naar te kijken, maar is ook nog eens gemakkelijk in onderhoud. Ze hebben niet veel water nodig en kunnen gedijen bij weinig licht, waardoor ze perfect zijn voor drukke huishoudens en stadsappartementen. Daarnaast hebben ze een luchtzuiverende werking en zorgen ze voor een gezonde leefomgeving.

In ons tuincentrum in Middelburg hebben we verschillende soorten Philodendrons, zoals de Philodendron scandens, de Philodendron Brasil en de Philodendron Xanadu. Kies de plant die het beste bij u past en geef uw interieur een groene make-over.

Wist u trouwens dat de Philodendron oorspronkelijk uit de regenwouden van Zuid-Amerika komt? Door de opkomst van kamerplanten is de Philodendron inmiddels een wereldwijde favoriet geworden.

Kom naar ons tuincentrum en ontdek de magie van Philodendrons. Onze experts staan klaar om u te helpen bij het kiezen van de perfecte plant en het geven van tips over de verzorging ervan. Laat de natuur uw leven binnendringen met de prachtige Philodendron!

Ribes rubrum duobes 

In ons tuincentrum in Middelburg hebben wij de zoete en sappige Ribes rubrum duobes, oftewel de rode bes, voor u klaarstaan! Deze fruitige struik is een must-have voor elke tuinliefhebber. Niet alleen ziet de plant er prachtig uit, met zijn frisse groene bladeren en de mooie rode bessen die erin hangen, maar de smaak van deze bessen is ook nog eens overheerlijk!

De Ribes rubrum duobes is een sterke plant die goed gedijt in ons Nederlandse klimaat en weinig onderhoud nodig heeft. De bessen zijn heerlijk zoet en kunnen direct van de struik worden geplukt. Of u kunt er heerlijke jam, sap of taarten van maken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wist u dat de Ribes rubrum duobes ook goed is voor de gezondheid? De bessen zitten namelijk vol vitamine C en antioxidanten, die je immuunsysteem een boost geven. Haal deze smaakvolle en gezonde struik in huis en geniet van de heerlijke bessen en de mooie aanblik van deze prachtige plant. Kom snel langs ons tuincentrum in Middelburg en neem de Ribes rubrum duobes mee naar huis!

Planten uit De Grote Tuinverbouwing koopt u bij ons

Heeft u zin om ook uw tuin en woning in een groen jasje te steken? Het lukt u in een handomdraai met behulp van eerdergenoemde kamer- en tuinplanten. Kom langs in ons tuincentrum in Middelburg om deze, maar ook de andere planten uit de uitzending te shoppen. Onze medewerkers adviseren u graag.
 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...