De Grote Tuinverbouwing – 10 juni 2023

De Grote Tuinverbouwing – 10 juni 2023

In het SBS6-programma De Grote Tuinverbouwing geven Ivo en het team elke week een tuin in nood een fikse make-over. Ook voorzien ze de kijker van inspiratie en tips om huis en tuin naar een groener level te tillen. Wist u dat alle planten die in het programma worden gebruikt ook in ons tuincentrum in Middelburg te koop zijn? U vindt ze na de uitzending op onze plantenafdeling.

Welke planten heeft Ivo gebruikt?

Heeft u de afgelopen, en tevens laatste, uitzending van De Grote Tuinverbouwing gezien en zin gekregen om uw groene vingers aan het werk te zetten? We hebben een overzicht gemaakt van de beplanting die in de aflevering van zaterdag 10 juni 2023 (herhaling zondag 11 juni) te zien was. Om u te inspireren lichten we hier graag een aantal van deze toppers uit.

Calathea orbifolia

De Calathea orbifolia, ook wel bekend als de Ronde Calathea, heeft zulke opvallende kenmerken dat het moeilijk is om er niet meteen verliefd op te worden. Allereerst zijn daar de grote, ronde bladeren met een prachtig patroon van zilverachtige strepen die als een kunstwerk zijn geschilderd. Het contrast tussen de donkergroene kleur van de bladeren en de zilvergrijze strepen is simpelweg adembenemend. Elke keer dat je naar deze plant kijkt, ontdek je weer nieuwe details en vormen, wat zorgt voor een eindeloze bron van verwondering.

Maar het is niet alleen de schoonheid van de Calathea orbifolia die mij zo aanspreekt. Het is ook een van die planten die je interactie uitnodigt. 's Morgens opent de plant zijn bladeren als een elegante danseres die ontwaakt uit haar slaap. Het is een fascinerend schouwspel om te zien hoe de bladeren zich ontvouwen en hun volle glorie tonen, terwijl ze 's avonds weer sluiten om uit te rusten voor een nieuwe dag. Deze unieke eigenschap maakt de Calathea orbifolia niet alleen een plant, maar een metgezel die je dagelijks betovert.

Ook is de Calathea een luchtzuiverende plant die behoort tot de bekende Air So Pure collectie. De plant is dus een fantastische toevoeging aan je huis, slaapkamer of kantoorruimte omdat hij steeds zorgt voor verse zuurstof.

Het is moeilijk om niet enthousiast te worden over de Calathea orbifolia. Deze plant is een ware blikvanger, een kunstwerk in groen en zilver dat je hart steelt. Of je nu een doorgewinterde plantenliefhebber bent of net begint met je groene avontuur, deze kamerplant zal je verwonderen en inspireren. Haal vandaag nog een Calathea orbifolia in huis, je vindt hem op de kamerplantenafdeling van ons tuincentrum in Middelburg.

Fuchsia – Bella Fuchsia

De Bella Fuchsia is een absoluut pronkstuk met haar weelderige bloemen in levendige kleuren. Van diep paars en levendig roze tot sierlijk wit en alles daartussenin, deze bloemen zijn een explosie van vreugde en kleur. De elegante klokvormige bloemen hangen sierlijk aan de takken, als juwelen die bungelen in de lucht. Elke keer dat je naar deze plant kijkt, word je betoverd door haar delicate schoonheid en haar vermogen om een vleugje magie toe te voegen aan elke tuin.

Wat de Bella Fuchsia echt speciaal maakt, is haar overvloedige bloei. Van het vroege voorjaar tot de late herfst, deze plant blijft bloemen produceren en je tuin vullen met een oogverblindende pracht. Het is een feest voor de zintuigen om naar deze bloemen te kijken, terwijl ze dansen in de wind en een heerlijke geur verspreiden. Of je nu een kleurrijke bloemenzee wilt creëren in je bloembedden of een opvallend accent wilt toevoegen aan je potten en hanging baskets, de Bella Fuchsia is de perfecte keuze.

En laten we het hebben over de verzorging. Ondanks haar elegante uiterlijk is de Bella Fuchsia eigenlijk een zeer gemakkelijk te onderhouden plant. Ze gedijt het best in halfschaduw of lichte schaduw, waardoor ze ideaal is voor tuinen met verschillende lichtomstandigheden. Met regelmatig water geven en wat organische meststof zal ze je belonen met een weelderige groei en een overvloedige bloei. En als kers op de taart is de Bella Fuchsia ook nog eens aantrekkelijk voor vlinders en bijen, waardoor je tuin een levendige en levendige oase wordt.

Ook zo enthousiast geworden van deze tuinplant? Kom dan naar ons tuincentrum in Middelburg. 

Platycodon Astra

De Platycodon Astra, ook wel bekend als de Ballonbloem, is een plant die je doet glimlachen zodra je hem ziet. De bloemen lijken op kleine ballonnen die op het punt staan om op te stijgen. Met hun unieke vorm en levendige kleuren, zoals hemelsblauw, zuiver wit en zacht roze, zijn deze bloemen een ware traktatie voor het oog. Elke keer dat je naar de Platycodon Astra kijkt, brengt ze een gevoel van verwondering en vreugde.

Wat deze plant zo bijzonder maakt, is haar veerkracht en duurzaamheid. De Platycodon Astra is een sterke plant die gedijt in verschillende tuinomstandigheden. Of je nu een zonnige tuin hebt of een plekje met wat meer schaduw, deze plant past zich moeiteloos aan en zorgt voor een opvallend accent. Bovendien is ze bestand tegen droogte en kan ze ook wat kou verdragen, waardoor ze een ideale keuze is voor tuinen met wisselende weersomstandigheden.

De Platycodon Astra is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een vriendelijke plant voor tuiniers van alle niveaus. Ze vereist weinig onderhoud en groeit gestaag, waardoor ze een ideale keuze is voor drukke tuiniers die graag van hun tuin willen genieten zonder al te veel inspanning. Met regelmatig water geven en af en toe wat meststof zal de Platycodon Astra je belonen met prachtige bloemen die je tuin opvrolijken en je dagen opfleuren.

Of je nu een bloembed wilt opvrolijken, een rand wilt creëren langs een tuinpad of een levendige pot wilt vullen, de Platycodon Astra voegt een vleugje speelsheid en schoonheid toe aan elke buitenruimte. Ze is een bloem die je doet glimlachen en je tuin transformeert in een betoverende plek. Laat ook een glimlach op jouw gezicht toveren door deze bijzonder mooie plant. Je vindt hem op de buitenafdeling van ons tuincentrum in Middelburg.

Hydrangea Flair & Flavours® Strawberry ’n Cream

De Hydrangea Flair & Flavours® Strawberry 'n Cream is een opvallende toevoeging aan elke tuin. Met zijn weelderige bloemen in delicate tinten van aardbei en crème, brengt deze plant een vleugje romantiek en elegantie naar je buitenruimte. Of je nu een traditionele of moderne tuin hebt, deze hydrangea past perfect bij elke stijl en voegt een vleugje charme toe aan je landschap.

Wat deze tuinplant echt bijzonder maakt, is zijn unieke geur. Bij elke bries verspreidt de Hydrangea Flair & Flavours® Strawberry 'n Cream een heerlijke zoete geur die je zintuigen prikkelt en een gevoel van sereniteit en vreugde brengt. Stel je voor dat je 's ochtends wakker wordt en de geur van aardbeien en room je tegemoet komt terwijl je geniet van je koffie in de tuin. Het is een ervaring die je keer op keer wilt beleven.

Naast zijn betoverende uiterlijk en geur, is de Hydrangea Flair & Flavours® Strawberry 'n Cream ook een gemakkelijke plant om te verzorgen. Hij gedijt in zowel de volle zon als in halfschaduw en vereist weinig onderhoud. Regelmatig water geven en af en toe wat meststof zijn voldoende om deze schoonheid in topconditie te houden.

Je zult versteld staan ​​van de vele bewonderende blikken en complimenten die je zult ontvangen wanneer deze bloemenpracht in bloei staat. Kom deze showstopper shoppen op de buitenafdeling van ons tuincentrum in Middelburg. 

Planten uit De Grote Tuinverbouwing koopt u bij ons

Heeft u zin om ook uw tuin en woning in een groen jasje te steken? Het lukt u in een handomdraai met behulp van eerdergenoemde kamer- en tuinplanten. Kom langs in ons tuincentrum in Middelburg om deze, maar ook de andere planten uit de uitzending te shoppen. Onze medewerkers adviseren u graag.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Hangertje hangertje aan de wand...

… wie is je allermooiste plant? Bij GroenRijk zijn deze week weer diverse wandhangers binnengekomen. Ze zijn goed gevuld met divers perkgoed, zoals Vlijtig Liesje, Lobelia en Calibrachoa. Ook zijn er schitterende hangers met een combinatie van verschillende bloeiers. Waar de Bacopa rijkelijk over de rand gutst, zoekt de Verbena juist weer de hoogte op. Dat geeft het speelse effect waar een zomertuin om vraagt!

 

Snel kleur aan de...

Lees meer...
Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...