Spatiphyllum 'Bellini' compacte veelbloeier

Spatiphyllum 'Bellini' compacte veelbloeier

Extra veel lepelvormige witte bloemen en glanzende, donkergroene bladeren die ook nog de lucht voor je zuiveren: de Spatiphyllum 'Bellini' is een absolute topplant!

 

Perfect voor je huiskamer

Als je naar de vorm van zijn lange, rechtopstaande witte bloemen kijkt, begrijp je gelijk waarom Spathiphyllum de Nederlandse naam lepelplant heeft. Hij lijkt trouwens ook op de aronskelk, en dat is
geen toeval, want ze horen tot dezelfde familie(Aracea). In het wild groeit en bloeit Spathiphyllum op de bodem van regenwouden in het Amazonegebied. In de negentiende eeuw kwamen de eerste lepelplanten naar Europa en inmiddels bestaan er al zo’n vijftig gekweekte soorten. De Spatiphyllum 'Bellini' is een compacte lepelplant met prachtig glanzend groen blad en veel witte bloemenbladen rond melkwitte bloeikolven.

 

Nog meer bloemen

De bijzondere Spatiphyllum 'Bellini' is onderdeel van de speciale lepelplant-componistenserie. Opvallend zijn de volle, compacte vorm en de veelheid aan bloemen. Vooral in het voorjaar geeft de 'Bellini' vaak een geweldig rijke bloei, en daarna weer aan het eind van de zomer. De bloemen kunnen wel zes tot acht weken lang mooi blijven. Omdat ze wel veel licht nodig hebben, maar niet van veel direct zonlicht houden, kun je ze het beste iets verder weg zetten van een raam op het zuiden of westen.

 

Vochtig houden

De Spathiphyllum vraagt om wat specifieke zorg, maar daar beloont hij je ook weer uitbundig voor.

  • Zorg dat de grond altijd licht vochtig aanvoelt. Dat betekent dat hij tijdens de lente- en zomermaanden zeker één tot twee keer per week wat vers water nodig heeft.
  • Omdat de lepelplant van een hoge luchtvochtigheid houdt, doe je de bladeren, vooral in de wintermaanden, een plezier met een regelmatige sproeibeurt.
  • Voeg in de lente en zomer eens per maand wat vloeibare plantenvoeding toe aan het gietwater.
  • Knip de uitgebloeide bloemen en lelijke bladeren diep weg.
  • Verpot je Spathiphyllum 'Bellini' eens in de twee tot drie jaar, bij voorkeur in de lente.

 

Super luchtzuiveraar

Naast de glanzende bladeren en lange, witte bloemen heeft de Spathiphyllum 'Bellini' nog een fantastisch voordeel: hij is luchtzuiverend en zorgt voor lekker veel zuurstof! Een absolute aanwinst voor elke kamer!

Kijk voor meer informatie op groenrijk.nl

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...