Vandaag geopend van 10:00 t/m 21:00

Dit blok laten staan! Bevat een lijntje om de header op te delen.

Tuinplanten

VASTE PLANTEN

Een grote groep planten van kruipend over de grond tot statig oprijzend in fraaie kleuren en aantrekkelijk blad. In het voorjaar brullen ze de grond uit. Flirten met hun bloemen om dan in de herfst een stapje terug te doen voor hun winterslaap in de vollegrond. Maak een plan voor je tuin in je favoriete kleuren en kies voor een aantrekkelijke mix van voorjaar-, zomer- en herfstbloeiende vaste planten. Vergeet niet om wintergroene struiken te gebruiken, want er moet wel jaarrond iets te beleven zijn in je eigen buitenruimte.

PERKGOED

Perkgoed is een verzamelnaam van meestal kleurrijke planten die in korte tijd je tuin omtoveren in een bloemenzee. De meeste houden van zon en doen het uitstekend in potten en bakken. Ze hebben maar 1 vijand en dat is vrieskou. Ze laten al hun kwaliteiten zien van april tot eind oktober. Voor de herfst en de winter zijn er weer andere interessante planten.

BOMEN EN HEESTERS

Wees niet bang om een boompje te planten. Ze worden niet allemaal huizenhoog. Een boom geeft sfeer in de tuin en op warme dagen weldadige schaduw. Maak een keuze uit de vele bladvormen en vergeet de herfstkleuren niet. Veel bomen bloeien ook uitbundig en geven mooie zaden en vruchten. Heesters zijn onmisbaar voor de opbouw van je tuin. Door regelmatig te snoeien blijven ze lekker jong en de meeste verwennen je ook nog eens met een uitbundige bloei zoals bijvoorbeeld de hortensia.

KLIMPLANTEN

Klimplanten laten geen schutting of muur onbedekt. Wie fanatiek verticaal tuiniert maakt zijn tuin veel groter en spannender. Gebruik ook eens klimplanten in de border als hoogteaccent met een groeivorm bepaal je zelf de hoogte.

ROZEN

De koningin van de bloemen voelt zich hier in Zeeland helemaal thuis. De vruchtbare klei, lekker windje en veel zon-uren zijn voor haar de ideale combinatie. Maak van het snoeien geen punt. Volg je hart en verwijder storende takken in het voorjaar. Knip regelmatig de oude bloemtrossen af en je wordt beloond met nieuwe bloei. Rozen zijn er voor de gevel, schutting, boom, perk en zelfs in een pot voelen zij zich thuis.

BLOEMBOLLEN EN ZADEN

Bloembollen en zaden zijn favoriet bij tuinliefhebbers met geduld. Je tuiniert als het ware met vooruitziende blik en je maakt de hele ontwikkeling mee. Geen geduld of vergeten te planten of te zaaien, geen probleem. Bijna alle bloembollen en het zaaigoed zijn ook verkrijgbaar als potplant in hun bloeiseizoen.

GROENTE EN KRUIDEN

Leef je uit met groente en kruid. Zet je groente- en kruidenplanten lekker dicht bij de keukendeur en je grijpt nooit mis. Kruiden zijn echte gebruiksplanten die zich alleen maar mooier ontwikkelen als ze getopt worden. Maak een mooi plan dat er jaarrond iets te oogsten valt

FRUIT

Met fruit in de tuin valt er altijd iets te snoepen. Eerst genieten van de bloesem en daarna de vruchten plukken. Zoek het hogerop met appel- en perenbomen of bekleed eens een schutting met leifruit. Laag bij de grond een bedje aardbeien of pak het eens anders aan en hang ze in manden aan een pergola. Maak eens een overkapping met druiven en in gedachten zit je al onder de druiventrossen op een mooie zomeravond.