Rozen en klimplanten

Bent u uw tuin aan het vernieuwen of bent u gewoon op zoek naar echte eyecatchers voor in uw tuin? Kom dan eens een kijkje nemen bij GroenRijk Middelburg voor rozen en klimplanten. Rozen zijn er bijvoorbeeld in heel veel verschillende kleuren. Naast de diverse kleuren zijn er ook veel soorten. Denk dan bijvoorbeeld aan struikrozen, stamrozen, klimrozen enzovoort.

Klimplanten: rankend of zelfhechtend

Niets is mooier dan een hele muur of schutting met klimplanten. Het geeft de tuin sfeer, maar het oogt ook meteen heel groen. Bij GroenRijk in Middelburg vindt u onder andere de volgende klimplanten:

Naast de verschillende soorten klimplanten zijn klimplanten in twee soorten te verdelen: zelfhechtende klimplanten en rankende klimplanten. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee?

  • Zelfhechtende klimplanten groeien eigenlijk hun eigen weg. De wortels van zelfhechtende klimplanten zoeken een houvast aan de muur of bijvoorbeeld aan de schutting. Zo kunnen ze steeds verder groeien.
  • Rankende klimplanten hebben in tegenstelling tot zelfhechtende klimplanten steun nodig bij het groeien. Wanneer u bijvoorbeeld betongaas plaatst bij deze klimplant, zal hij hier omheen groeien. Op deze manier creëren ze hun houvast om steeds verder te kunnen groeien.

Eén is zeker wanneer u klimplanten in uw tuin plaatst: houd ze tijdens het groeien altijd in de gaten. Groeien ze toch een andere kant op? Gebruik dan wat bindmateriaal om de klimplanten wat meer te 'sturen' tijdens het groeien. Voor tips en adviezen over de klimplanten kunt natuurlijk ook terecht bij de medewerkers van ons tuincentrum in Middelburg. Zij helpen u graag!

Bij GroenRijk Middelburg vindt u een ruim aanbod met klimplanten en rozen

Voor in de tuin: rozen

Eén ding is zeker over rozen: ze houden van de zon! Er zijn verschillende soorten rozen bij ons verkrijgbaar:

  • Trosrozen - Dit zijn rozen met grote, kleurrijke bloemen. Dit staat gegarandeerd prachtig in uw tuin!
  • Bodembedekkende rozen - Deze roos soort blijft laag en verspreidt zich over de grond. Doordat deze rozen zo groeien, kunnen ze er zelfs voor zorgen dat het onkruid niet goed groeit. Daarnaast is het het beste om deze rozen niet te snoeien.
  • Klimrozen - De klimroos groeit voornamelijk met nieuwe 'scheuten' zoals dat wordt genoemd. Deze scheuten kunt u bij elkaar binden, zodat ze niet breken en op deze manier ontwikkelen ze zich beter.

Wanneer u ieder jaar wilt genieten van prachtige rozen, is het belangrijk dat u ze op tijd snoeit. Dit kunt u het best in maart doen. Snoei de rozen niet eerder, want dan kunnen ze tijdens de vorst kapot vriezen en zijn ze veel gevoeliger voor ziekten. Dat is natuurlijk zonde! Zorg dat u tijdens het snoeien een snoeischaar gebruikt met scherpe messen. Bij GroenRijk Middelburg vindt u uiteraard goed tuingereedschap hiervoor.

Bij GroenRijk en Middelburg koopt u rozen en klimplanten

Bij ons tuincentrum in Middelburg bent u van harte welkom voor diverse klimplanten en prachtige rozen voor in de tuin. Klimplanten en rozen zijn tevens ook goed te combineren in de tuin. Onze medewerkers kunnen u adviseren welke planten er nog meer goed gecombineerd kunnen worden. Bekijk de openingstijden van onze winkel, plan hieronder de route naar ons tuincentrum en dan mogen we u hopelijk snel verwelkomen. Graag tot ziens in Middelburg!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten