Bloembollen en zaden

Het planten van bloembollen is leuk! Wanneer de bollen uit de grond komen, geeft dat meteen een gezellige en kleurrijke sfeer in de tuin of op uw balkon. Daarnaast is het zaaien van verschillende soorten zaden ook leuk. Begin een eigen moestuin en ontdek het kweken van eigen groenten en kruiden. Bij GroenRijk Middelburg bent u op het juiste adres voor bloembollen, zaden en alle handige tools om het tuinieren makkelijk te maken. Bloembollen in twee soorten te verdelen: voorjaarsbollen en zomerbollen. We zullen u het verschil uitleggen, zodat u precies weet wanneer u de verschillende bloembollen kunt planten.

Voorjaarsbollen kopen

De naam 'voorjaarsbollen' zegt het eigenlijk al: deze zullen uitkomen in het voorjaar. Bij voorjaarsbollen is het belangrijk dat deze in oktober/november geplant worden. De bollen moeten in ieder geval geplant zijn voor de eerste vorst. De bloembol heeft namelijk de vorst nodig om uiteindelijk tot bloei te komen. De voorjaarsbollen zijn al snel tevreden met een mooie plek in de tuin of op uw balkon. Enkele bekende voorbeeld van de voorjaarsbollen zijn natuurlijk:

Voorjaarsbollen kunt u tevens in ons tuincentrum in Middelburg ook in het vroege najaar kopen. De voorjaarsbollen, zoals de Narcissen en Blauwe druifjes, staan dan op pot of zijn verwerkt in een mooie plantenbakje. Zo kunt u het voorjaar al op tijd in huis halen!

Bloembollen en zaden kopen bij GroenRijk Middelburg

Zomerbollen kopen

De zomerbollen komen in de zomer tot bloei. Vandaar dat deze bloembollen ook zomerbollen worden genoemd. Het verschil met de voorjaarsbollen is dat de zomerbollen ongeveer in april/mei geplant moeten worden. De zomerbollen moeten in ieder geval na de vorst geplant worden, anders is de kans groot dat de bollen kapot vriezen. Zomerbollen zijn éénjarig. Dat betekent dat de bollen één keer tot bloei komen. Wat zijn voorbeelden van zomerbollen? Denk dan bijvoorbeeld aan:

Zaden kopen

In ons tuincentrum in Middelburg hebben wij ook een ruim assortiment zaden. Denk dan bijvoorbeeld aan zaden voor de siertuin, zoals snijbloemen en perkplanten. Wilt u een eigen moestuin beginnen? Dan bent u bij ons ook op het juiste adres voor groentezaden en kruidenzaden. Hoe leuk is het als u uw eigen tomaatjes, spinazie, basilicum, dille of munt kunt kweken? Wij verkopen in ons tuincentrum ook verschillende mengsels met bijvoorbeeld een mix van klaprozen en margrieten. Dit zal uw tuin in ieder geval een fleurige en kleurrijke aanblik geven! 

Bloembollen en zaden kopen bij GroenRijk Middelburg

Bloembollen en zaden kopen in Middelburg

U bent bij ons tuincentrum in Middelburg natuurlijk van harte welkom om ons assortiment met bloembollen en zaden te bekijken. Heeft u vragen over de bollen of zaden? De medewerkers van ons tuincentrum helpen u graag. Zij kunnen u alles vertellen of het planten van de bloembollen en het zaaien van de verschillende zaden. Tevens vindt u in ons tuincentrum ook een ruime afdeling met tuinplanten en kamerplanten. Maak er een compleet dagje uit van, want u kunt bij ons ook terecht voor een heerlijk kopje koffie of een lekker broodje voor de lunch. Onze horeca-medewerkers staan in De Smaaktuin voor u klaar! Bekijk de openingstijden, plan hieronder uw route en dan zien we u hopelijk snel eens in ons mooie tuincentrum!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten