Cactussen en vetplanten

Cactussen en vetplanten zijn meer dan planten alleen. Naast dat dit prachtige planten zijn, voegen ze namelijk ook veel toe aan de sfeer in huis. GroenRijk Middelburg heeft een ruim assortiment aan cactussen en vetplanten, je kunt langskomen voor ons gehele assortiment!

Cactussen en vetplanten verzorging

Cactussen en vetplanten staan erom bekend dat zij makkelijk verzorgd kunnen worden. Het zijn geen veeleisende planten die prachtig in uw huis staan. Mocht je geen groene vingers hebben, dan zijn cactussen en vetplanten ideaal! Het zijn namelijk succulenten, wat betekent dat zij water opslaan in hun wortels, stengels en bladeren. Doordat zij dit doen, hebben ze maar weinig verzorging nodig. Je kunt met een gerust hart een paar weken op vakantie gaan. Vetplanten hebben namelijk in de zomer één keer in de twee weken een scheut water nodig. In de winter hebben vetplanten zelf maar één keer in de vier weken water nodig! Cactussen hebben nog minder water nodig dan vetplanten, in de winter maar één keer in de drie maanden. In de zomer is één keer water geven per maand voldoende. 

Cactussen en vetplanten: de beste plek in huis

Cactussen en vetplanten zijn planten die het liefste in huis staan. De perfecte plek in huis kan per plant of per huis nog wel eens verschillen. Over het algemeen staan cactussen en vetplanten graag in het licht, maar niet direct in het felle zonlicht. Mocht je ze achter een raam op bijvoorbeeld een vensterbank plaatsen, kijk dan goed uit dat de planten niet verbranden. Cactussen en vetplanten zijn redelijk bestand tegen een plek met veel schaduw, maar pas wel op dat de vetplant of cactus dan nog minder water nodig heeft. 

Trends onder de cactussen en vetplanten

Cactussen en vetplanten zijn hartstikke hip. In vrijwel elk woonmagazine is er wel één te vinden. Aangezien het cactussen en vetplanten niet veel uitmaakt waar ze staan, kunt je ze overal in huis plaatsen. Cactussen en vetplanten kunnen los in huis staan op bijvoorbeeld de salontafel. Nog leuker is het om de cactussen en vetplanten bij elkaar te plaatsen en een groen altaar te creëren. Met een groen altaar wordt bedoeld dat je een aantal planten bij elkaar zet, op bijvoorbeeld een bijzettafel, en hier wat persoonlijke spullen bij plaatst. Denk dan bijvoorbeeld aan cactussen en vetplanten van verschillende hoogtes en groottes met een aantal fotolijstjes. Zo maakt je van een donker en leeg hoekje in huis een gezellige plek. Een groen altaar is niet compleet zonder mooie attributen. Je kunt je groene altaar een geheel maken door de volgende attributen toe te voegen:

Met kaarsen maakt in het donkere hoekje waar je je groene altaar wilt plaatsen nog meer licht. Met de woonaccessoires uit ons assortiment geef je het groene altaar een persoonlijk tintje. Cactussen en vetplanten zijn geschikt voor in donkere hoekjes, maar andere bloemen en planten kunnen hier minder goed tegen. Om in je groene altaar toch wat meer wisseling te brengen, kun je zijden bloemen en planten toevoegen aan uw groene altaar.

Cactussen en vetplanten kopen bij GroenRijk Middelburg

De mooiste cactussen en vetplanten koopt u bij GroenRijk Middelburg. Kom langs in ons tuincentrum in Middelburg nabij Zanddijk, Grijpskerke en Koudekerke voor ons gehele aanbod. Onze medewerkers staan zeven dagen per week voor u klaar. Voor vragen kunt u ook altijd contact met ons opnemen.

Lees hier meer over onze kamerplanten!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten