Groene kamerplanten

In ons tuincentrum in Middelburg vind je uiteraard ook mooie, groene kamerplanten. Groene kamerplanten zijn planten die niet bloeien in de vorm van bloemen. Wat heel kenmerkend aan de kamerplanten zijn, zijn de mooie, groene bladeren. In elk interieur passen groene kamerplanten, dus ook bij jouw thuis! Wij hebben een ruim assortiment met prachtige groene kamerplanten voor mooi prijzen.

Verschillende groene kamerplanten

Groene kamerplanten zijn er in verschillende vormen, soorten en maten. Wil je een plant met grote bladeren of bent je op zoek naar kleine groene plantjes die je mooi bij elkaar op een dienblad kunt zetten. Heb je een lege hoek in de huiskamer? Zet er dan bijvoorbeeld een mooie, grote kamerplant. Zo is meteen die lege hoek opgevuld. Welke soorten populaire, groene kamerplanten kun je onder meer vinden bij GroenRijk Middelburg:

Voor het actuele assortiment verwijzen we je graag naar ons tuincentrum. Heb je een vraag over een kamerplant? Dan kun je ons natuurlijk ook even bellen.

Verzorging groene kamerplanten

Over het algemeen zijn groene kamerplanten goed te verzorgen. Ze houden niet van teveel water. Wanneer je de kamerplant teveel water geeft, kan hij ziek worden. Dat willen we natuurlijk niet! Wanneer de groeiperiode is aangebroken is het belangrijk dat de kamerplant iets meer water krijgt. Daarnaast is het geven van plantvoeding erg verstandig. Hier zitten bepaalde voedingsstoffen die de groene kamerplant nodig heeft. Een tip van ons: zet de kamerplant eens buiten als het zacht regent. Dit zal de plant veel goed doen! Je kunt de medewerkers van ons tuincentrum in de buurt van Vlissingen altijd om tips vragen.

Luchtzuiverende, groene kamerplanten

Sommige kamerplanten hebben een bijzondere eigenschap: luchtzuiverend. Dit houdt in dat de plant de lucht zuivert. Deze planten zijn erg geschikt voor op kantoor of in de slaapkamer. Hoe meer luchtzuiverende planten in huis staan, hoe beter! Wij hebben een top 3 samengesteld met luchtzuiverende planten:

  • Blauwvaren (Phlebodium) - Het blad van deze plant is erg decoratief. Daarnaast heeft de plant een blauwe gloed en door de kronkels ziet deze plant er ook nog eens leuk uit. De plant moet regelmatig water hebben en plaats hem niet direct in de zon.
  • Krulvaren (Nephrolepis exaltata ‘Green Lady') - Deze mooie kamervaren wordt vaak de mooiste in zijn soort genoemd, en behoudt zijn bladeren het hele jaar in zijn mooie groene kleur! Een echte eye-catcher voor je interieur.
  • Drakenbloedboom - (Dracaena) - De Dracaena is een gemakkelijke kamerplant die goed op een standplaats kan staan in de (half)schaduw. Deze mooie plant op stam is makkelijk in onderhoud, en ideaal voor bijvoorbeeld op kantoor!

Groene kamerplanten kopen in Middelburg

Ben je benieuwd geworden naar ons assortiment met groene kamerplanten? Ons tuincentrum ligt in de buurt van Vlissingen. Je bent bij GroenRijk Middelburg van harte welkom! Kom gerust eens langs en laat je inspireren. Bekijk ook eens onze pagina over bloempotten, want wat is nu een mooie kamerplant zonder bijpassende bloempot? Wij zijn iedere zondag geopend! Bekijk hier onze overige openingstijden en dan zien we je hopelijk snel.

Lees meer over onze bloeiende kamerplanten!