Vaste planten

De naam 'vaste planten' zegt het eigenlijk al: dit zijn planten die ieder jaar weer terug komen. In de herfst sterven vaste planten af en is er vrijwel niks meer te zien. Vervolgens komen de tuinplanten in het voorjaar weer mooi op. Denk bij vaste planten bijvoorbeeld aan de Campanula, Fuchsia, Lupine of verschillende soorten siergrassen. U vindt bij GroenRijk Middelburg een zeer ruim assortiment met vaste tuinplanten. Enkele bekende soorten zullen we in dit artikel voor u toelichten.

Wanneer moet een Pioenroos worden gesnoeid?

Wat is de Pioenroos toch een prachtige plant voor in uw tuin. Aan de Pioenroos komen prachtige, kleurrijke bloemen en deze bloemen zien er echt prachtig uit. De Pioenroos is een echte seizoensbloem en bloeit dan ook alleen in mei en juni. Het is dus kort genieten van de Pioen, maar dan heeft u ook zeker wel wat. Wat zo leuk is aan de Pioenroos, is dat hij in heel veel verschillende soorten, kleuren en vormen te verkrijgen is. In ons tuincentrum in Middelburg kunt u dan ook de verschillende soorten bekijken. Gaat u een Pioenroos planten in uw tuin? Zorg er dan voor dat de plant op een zonnige plek staat in de tuin. Het is in februari en maart de beste tijd om de Pioenroos te planten. De Pioenroos moet ook gesnoeid worden. Doe dit één keer per jaar in oktober.

Vaste planten, zoals Pioenrozen, koopt u bij GroenRijk Middelburg

Wanneer moet Lavendel gesnoeid worden?

Zoekt u een tuinplant die een heerlijk geurend is? Zorg dan dat u Lavendel in de tuin heeft. Ten eerste ziet deze plant er mooi uit door de blauw/paarse kleur, daarnaast is de Lavendel plant ook erg aantrekkelijk voor bijvoorbeeld bijen. Zo creëert u automatisch een bij-vriendelijke tuin! De Lavendel plant is goed te combineren met bijvoorbeeld rozen of als opvullen in een bepaalde hoek in de tuin. Bij het planten van Lavendel moet u er rekening mee houden dat hij op een zonnige plek staat en het liefst in goed water doorlatende grond. In principe kan de Lavendel het gehele jaar door geplant worden. De Lavendel kan op twee momenten in het jaar worden gesnoeid.

  • Lavendel in het voorjaar snoeien - Wanneer de vorst voorbij is, kan de lavendel goed worden gesnoeid. Snoei ongeveer één derde terug, tot ongeveer 15 centimeter boven de grond. Het is belangrijk om altijd boven de nieuwe scheuten blijft.
  • Lavendel in het najaar snoeien - Ook in het najaar in september kunt u de Lavendel een snoeibeurt geven. Deze snoeibeurt is meer bedoeld om de plant goed in vorm te houden.

Lavendel is er in verschillende soorten, dus kom gerust eens langs bij GroenRijk Middelburg en kies uw favoriet!

Wanneer moet de Klaproos worden gezaaid?

Zoekt u een plant met prachtige kleuren? Kies dan voor de Klaproos! De Klaproos wordt ook wel Papaver genoemd. De bloem klapt dicht wanneer hij wordt aangeraakt. Vandaar de naam Klaproos. Het leuke aan deze plant is dat hij op meerdere plekken in de tuin kan opduiken. Dit komt doordat hij zichzelf verder uitzaait. U kunt Klaprozen het best zaaien in maart of april. De bloeiperiode van de Klaproos is van mei tot en met juli. Zo heeft u in het voorjaar in ieder geval iets kleurrijks in uw tuin staan. Ook Klaprozen zijn er in verschillende kleuren die u in ons tuincentrum in Middelburg kunt vinden.

Lavendel en Klaproos | Vaste planten | GroenRijk Middelburg

Vaste planten kopen? Dan komt u toch zeker naar GroenRijk Middelburg?

Kom gerust eens een keer langs in ons tuincentrum in Middelburg. Dan kunt u ons assortiment met vaste tuinplanten bekijken. Heeft u vragen over de tuinplanten? De medewerkers van ons tuincentrum helpen u graag. Zij kunnen u alles vertellen over het onderhouden van de verschillende vaste planten. Brengt u een bezoekje aan ons tuincentrum? Dan kunt u meteen onze bloempotten afdeling zien waar u een geschikte bloempot of plantenbak kunt vinden om de vaste planten in te zetten. Bent u toe aan een kopje koffie? Dan bent u in De Smaaktuin op de juiste plek. Hier kunt u genieten van koffie met wat lekkers of overheerlijk broodjes. Kortom, u bent bij ons van harte welkom! Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum, plan hieronder uw route en dan zien we u snel! 

Lees meer over onze tuinplanten

 

 

Vaste planten | Pioenrozen | GroenRijk Middelburg

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten