Heesters

Heesters worden ook wel struiken genoemd. Heesters zijn er in veel soorten en maten en passen in zowel een grote tuin, maar ook zeker in een wat kleinere tuin. Wilt u graag wat planten in de tuin? Overweeg dan ook zeker om voor een heester te kiezen. Bij GroenRijk Middelburg kunt u terecht voor vele soorten. Kom langs en laat u adviseren over de verschillende heesters die wij verkopen. Onze medewerkers kunnen u alles vertellen over deze vaste planten!

Wat is het verschil tussen een boom en een heester?

Heesters en bomen worden wel eens met elkaar verward. Er is één groot verschil waar u kunt zien of de plant een boom is of een heesters: bomen hebben één dikke stam en een heester heeft meerdere vertakkingen. Daarnaast wordt een boom veel hoger en groter dan een heester. Heesters zullen namelijk eerder in de breedte gaan groeien. De naam heesters komt van het Germaanse woord 'heister'. Dit betekende heel wat jaren geleden 'jonge boom'. Wij hebben nog meer kenmerken van een heester op een rijtje gezet: 

  • Heesters hebben geen stam.
  • Een heesters heeft een soort houtige stengels.
  • Heesters vertakken verder vlak boven de grond.
  • Overige vaste planten sterven vaak boven de grond af, maar heesters niet. Deze blijven in de winter bovengronds.
  • Er zijn soorten heesters die wintergroen zijn en niet het blad verliezen.

Ook de heester is weer onder te verdelen in twee soorten, namelijk de wintergroene heesters en de bladverliezende heester. Er zijn dus altijd soorten heesters die een bepaalde periode bloeien. Wanneer u de juiste planten gaat planten, kunt u dus het hele jaar rond iets in bloei in uw tuin hebben staan.

Heesters kopen bij GroenRijk Middelburg

Heesters: diverse soorten te koop in Middelburg

Bij ons tuincentrum in Middelburg vindt u dus diverse soorten heesters. Denk dan onder andere aan:

  • Rhododendron - Is een groenblijvende heester en bloeit vroeg in het voorjaar.
  • Buddleja - Ook wel bekend als de vlinderstruik. Vlinderstruiken zijn er in het groot en in het klein en zijn dan ook geschikt voor iedere tuin.
  • Oleander - Dit is een echte exotische plant die veel voorkomt in rond het Middellandse zee gebied. De Oleander is een makkelijke plant en is geschikt als kuipplant.
  • Abelia - Dit is een sierheester en hoort eigenlijk tot de Kamperfoelie familie. Een voordeel van de Abelia is dat hij lang bloeit.
  • Hebe - Dit is een groenblijvende struik en houdt er van de zon.

Voor nog meer heester soorten kunt u het best langskomen in ons tuincentrum of contact opnemen via telefoonnummer: 0118-470400

Heesters kopen bij GroenRijk Middelburg

Kom voor heesters langs bij GroenRijk Middelburg

Bij GroenRijk in Middelburg bent u dus op het juiste adres voor diverse soorten heesters. Wij snappen wanneer u vragen heeft over de heesters. Schroom niet, kom langs en spreek gerust één onze medewerkers aan. Zij kunnen u alles vertellen over de diverse soorten heesters. Wanneer u een bezoekje gaat brengen aan ons mooie tuincentrum kunt ook meteen onze andere afdelingen zien met kamerplanten, andere vaste planten of zaden. Vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan onze Smaaktuin. Hier kunt u heerlijk koffie drinken of een lekker lunchen! Bekijk snel de openingstijden van ons tuincentrum en dan zien we u hopelijk snel!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten