Eenjarige planten

Eénjarige planten worden ook wel perkplanten of perkgoed genoemd. Dit zijn vaak vrolijke, kleurrijke planten die een zomerlang bloeien. Eénjarige planten staan altijd mooi in een balkonbak, hanging basket of gewoon in de tuin. Wanneer het voorjaar er weer aankomt, bent u bij GroenRijk Middelburg aan het juiste adres voor diverse soorten perkgoed.

De top 3 éénjarige planten

Er zijn veel verschillende soorten éénjarige planten. De tuinplanten-experts van GroenRijk Middelburg hebben speciaal voor u een top 3 gemaakt met kleurrijk en prachtig perkgoed:

  1. Petunia - De Petunia bloeit eigenlijk vrij lang: van april tot aan de eerste vorst. Dat betekent dat u lang plezier heeft van deze vrolijke plant. Let er wel op dat op warme dagen de Petunia dagelijks water nodig.
  2. Leeuwenbek - De Leeuwenbek is een zeer sterke plant en is ieder jaar in diverse kleuren te verkrijgen. Soms bloeit de Leeuwenbek zelfs tot de winter. U heeft dan ook lang plezier van deze éénjarige plant.
  3. Fuchsia - De Fuchsia wordt ook wel 'Bellenplant' genoemd. Dat komt omdat de bloem eruit ziet als een bel. De Fuchsia staat leuk in de tuin of op het terras in een hanging basket en bloeit van juli tot en met oktober. 

Eénjarige planten | GroenRijk Middelburg

Wat zijn de verzorgingstips voor éénjarige planten?

Het verschil tussen vaste planten en éénjarige planten is dat ze niet winterhard zijn. Daarom is het belangrijk om de éénjarige planten na 15 mei te planten. Waarom? Dan is de kans op vorst heel klein en zal het perkgoed prachtig bloeien tijdens de zomer. Het is goed om te weten dat elke éénjarige tuinplant heeft zo zijn eigen verzorging nodig, maar met de volgende algemene verzorgingstips kunt u de planten al heel goed verzorgen en onderhouden:

  • Over het algemeen houden éénjarige planten van een zonnige standplaats.
  • Staan er éénjarige planten in een bloempot? Zorg er dan voor dat overtollig water weg kan lopen. Teveel water is natuurlijk ook niet goed voor het perkgoed.
  • Bloempotten of planten met éénjarige planten moeten in de zomer met warm weer bijna dagelijks water hebben.
  • Verwijder de uitgebloeide bloemen, want dan heeft u lang plezier van de rest van de bloemen.
  • Eénjarige planten in potten moeten ook regelmatig bemest worden. Zo geeft u nét even dat extra beetje voeding.

Eénjarige planten | GroenRijk Middelburg

Wilt u kleur in de tuin en bent u op zoek naar éénjarige planten? Kom langs bij ons in Middelburg

Bent u benieuwd geworden naar de verschillende zomerbloeiers? Dan bent u bij GroenRijk Middelburg van harte welkom voor prachtig perkgoed. Fleur uw balkon, terras of tuin op met deze kleurrijke planten. Wanneer u bezoekje brengt aan ons tuincentrum, kunt u meteen ook onze bloempotten afdeling zien. Of wat dacht u van onze ruime kamerplanten afdeling, want ook voor binnen hebben wij voor iedereen een geschikte kamerplant. Kom gerust eens inspiratie opdoen! Ons tuincentrum is zeven dagen per week geopend en bij ons kunt u ook terecht bij De Smaaktuin voor een heerlijk kopje koffie of lekkere broodjes. Plan hieronder de route naar het tuincentrum, bekijk de openingstijden en dan zien we u hopelijk snel!Eénjarige planten | GroenRijk Middelburg

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten