Eenjarige planten

Eénjarige planten worden ook wel perkplanten of perkgoed genoemd. Dit zijn vaak vrolijke, kleurrijke planten die een zomerlang bloeien. Eénjarige planten staan altijd mooi in een balkonbak, hanging basket of gewoon in de tuin. Wanneer het voorjaar er weer aankomt, bent u bij GroenRijk Middelburg aan het juiste adres voor diverse soorten perkgoed.

Top 3 éénjarige planten

Er zijn veel verschillende soorten éénjarige planten. De tuinplanten-experts van GroenRijk Middelburg hebben speciaal voor u een top 3 gemaakt met kleurrijk en prachtig perkgoed:

  1. Petunia - De Petunia bloeit eigenlijk vrij lang: van april tot aan de eerste vorst. Dat betekent dat u lang plezier kunt heeft van deze vrolijke plant. Op warme dagen heeft de Petunia dagelijks water nodig.
  2. Begonia - De Begonia is een kleurrijke plant en in diverse kleuren te verkrijgen. Bij de Begonia is het belangrijk om dode bloemen te verwijderen. Op deze manier heeft u langer plezier van deze plant.
  3. Fuchsia - De Fuchsia wordt ook wel 'Bellenplant' genoemd. Dat komt omdat de bloem eruit ziet als een bel. De Fuchsia staat leuk in de tuin of op het terras in een hanging basket en bloeit van juli tot en met oktober. 

Eénjarige planten vindt u bij GroenRijk Middelburg

Verzorgingstips éénjarige planten

Elke éénjarige tuinplant heeft zo zijn eigen verzorging nodig, maar met de volgende verzorgingstips kunt u de planten al heel goed verzorgen en onderhouden:

  • Over het algemeen houden éénjarige planten van een zonnige standplaats.
  • Staan er éénjarige planten in een bloempot? Zorg er dan voor dat overtollig water weg kan lopen.
  • Bloempotten of planten met éénjarige planten moet in de zomer met warm weer bijna dagelijks water hebben.
  • Verwijder de uitgebloeide bloemen, want dan heeft u lang plezier van de rest van de bloemen.
  • Eénjarige planten in potten moeten ook regelmatig bemest worden.

Eénjarige planten kopen bij GroenRijk Middelburg

Bent u benieuwd geworden naar de verschillende zomerbloeiers? Dan bent u bij GroenRijk Middelburg van harte welkom voor prachtig perkgoed. Fleur uw balkon, terras of tuin op met deze kleurrijke planten. Wanneer u bezoekje brengt aan ons tuincentrum, kunt u meteen ook onze bloempotten afdeling zien. Kom gerust eens inspiratie opdoen! Ons tuincentrum is zeven dagen per week geopend en bij ons kunt u ook terecht bij De Smaaktuin voor een heerlijk kopje koffie of lekkere broodjes. Plan hieronder de route naar het tuincentrum en dan zien we u hopelijk snel!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten