Vijvervissen

Ben je op zoek naar vijvervissen voor je vijver? Dan ben je bij GroenRijk Middelburg aan het juiste adres. Er zijn veel verschillende type vissen, welke soorten zijn er zoal?

  • Goudvissen
  • Goudwinde
  • Kooikarper

Goudvissen 

De alom bekende goudvis is een gemakkelijke en sterke vis voor in de vijver die zich snel vermeerdert. Zoals alle karperachtigen, houdt hij zich voornamelijk bezig op de bodem al woelend naar voedsel. Ook nemen ze graag regelmatig een hapje van de planten. Ondanks dat, vallen de vernielingen door goudvissen in het algemeen best mee, vooral als er geen slib maar schoon substraat op de bodem van de vijver ligt.

Goudwinde

De goudwinde is met zijn bewegelijke sierlijkheid ongetwijfeld de meest dankbare en ideale siervijvervis waar je als vijvereigenaar het gehele jaar veel plezier aan beleefd. Ze zijn interessant omwille van hun sierlijke verschijning en jagen de hele dag aan de oppervlakte op insecten. Ze mogen dan ook eigenlijk in geen enkele siervijver ontbreken. 

Koikarper

De koi behoort tot de familie karpervissen en is binnen deze familie één van de sterkste soorten. Koikarpers kunnen daarom behoorlijk wat aan, maar dan moeten de omstandigheden wel optimaal zijn. Wil je een seizoensgebonden koikarper vijver realiseren? Dan is het belangrijk dat de vijver minimaal 50 centimeter diep is. Wil je een jaarvijver maken? Dan moet de koikarper vijver minimaal 150 centimeter diep zijn.

Voeren van vijvervissen

Over het voeren van de vissen kunnen we kort zijn: eens in de 2 dagen is voldoende. We verkopen verschillende merken vissenvoer zoals Sanikooi en Hicari. Strooi het voer in de vijver, wat na 10 minuten niet weg is moet u verwijderen. Wanneer de temperatuur onder de 10 graden daalt, heb je speciaal wintervoer nodig. Zorg bij strenge vorst dat een deel van de vijver open blijvt door middel van een ijsvrijhouder of beluchting set. Ook kan je proberen het ijs handmatig open te houden.

Vijverafdeling in Middelburg

Woon je in de buurt van Vlissingen, Goes of Arnemuiden en ben je opzoek naar een ruime en complete vijverafdeling? Dan ben je bij GroenRijk Middelburg van harte welkom. Wij hebben altijd de beste acties en prijzen voor je, en onze experts helpen je graag. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum, plan hieronder je route naar onze winkel en dan zien we u hopelijk een keer bij GroenRijk Middelburg.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Vijverafdeling