Gazon

Van een mooi stuk groen in de tuin wordt iedereen blij. Wilt u ook een mooi gazon in uw tuin? Kom eens langs bij GroenRijk Middelburg voor de opties om een mooi gazon te creëren: graszaad zaaien of graszoden leggen. Weet u al wat u wilt?

Op dit moment kunnen wij helaas geen graszoden bestellen. Wij verwachten dit weer in het voorjaar. 

Graszaad zaaien of graszoden leggen? 

Er zijn twee mogelijkheden om een mooi gazon in uw tuin te creëren: zaai graszaad of leg graszoden. Beide hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Wilt u snel een mooi en groen gazon? Dan kunt u het beste voor graszoden kiezen. Bij het zaaien van het graszaad duurt het namelijk wat langer voordat er een vol en groen gazon ontstaat. Kiest u voor het zaaien van graszaad? Dan kunt u dit het best tussen mei en augustus doen. Is het al eerder warm weer? Dan kunt u ook al eerder zaaien. Graszoden kunnen in principe het hele jaar door gelegd worden. Let er alleen wel op dat u de grasmatten niet gaat leggen wanneer het vriest of wanneer het een droge zomer is. Een tip van ons is om de graszoden in mei te leggen, dit is aan het begin van het groeiseizoen. Voor tips voor het gras zaaien of het leggen van graszoden kunt u de medewerkers van ons tuincentrum aanspreken of even bellen naar ons tuincentrum in Middelburg.

Verschillende grassoorten

Gras is niet zomaar gras. Er bestaan namelijk verschillende soorten gras. Denk dan aan gras voor een speelgazon of een siergazon. Het speelgazon kan tegen een stootje en wordt daarom ook vaak gebruikt wanneer er kinderen op het gazon spelen. De kinderen kunnen heerlijk ravotten zonder dat het gazon wordt beschadigd. Het gras voor een speelgazon is sterker en het gras voor een siergazon is kwetsbaarder, maar heeft wel meer sierwaarde. Speelgazon herstelt snel na een potje voetbal en oogt erg mooi. Daarentegen is een siergazon niet echt geschikt om over te lopen en moet dan ook vaker gemaaid worden. Naast speelgras en siergras bestaat er ook schaduwgras. De naam zegt het eigenlijk al, deze grassoort is bedoelt om in een schaduwrijke plek in de tuin te leggen. Schaduwgras groeit overigens zowel in de zon als in de schaduw. Weet u niet helemaal zeker welke grassoort voor in uw tuin is geschikt? Kom dan eens langs bij GroenRijk Middelburg en vraag advies aan onze medewerkers.

Voor een mooi gazon kunt u terecht bij GroenRijk Middelburg

Het onderhouden van uw gazon

Heeft u het zaad gezaaid of de graszoden gelegd? Dan is het in eerste instantie belangrijk dat het gras niet uitdroogt. Het is dan ook belangrijk om de eerste periode de grond of de zoden te sproeien met water. Het is overigens niet de bedoeling dat het heel erg nat wordt, anders kan het zaad wegspoelen en de zoden gaan rotten. Voor een mooi resultaat is van belang om het gazon te onderhouden. In het voorjaar moet het onkruid en het mos verwijderd worden. Daarnaast moet het gazon regelmatig bemest worden en gemaaid. Bij ons tuincentrum in Middelburg bent u op het goede adres voor gazon gerelateerde producten, zoals grasscharen (handmatig of op accu), grasmaaiers, verticuteer machines, grastrimmers enzovoort. Onze medewerkers kunnen u adviseren welke grasmaaier bijvoorbeeld het best bij u en uw tuin past.

Graszoden bestellen (Dit is pas weer mogelijk in het voorjaar)

Bij GroenRijk Middelburg kunt u gemakkelijk graszoden bestellen. De graszoden die wij verkopen, zijn speelgazon graszoden. De grasmatten zijn rollen van 1m² (40cm breed en 2,5m lang). De graszoden kosten € 3.95 per m². Wanneer u graszoden gaat bestellen, moet u rekening houden met zo'n 5% snijverlies. Houd met het bestellen rekening met de volgende punten:

  • Graszoden zijn alleen te leveren op bestelling.
  • Bij het plaatsen van een bestelling graag meteen afrekenen.
  • Bestellen kan eventueel ook telefonisch.
  • Bestellen kan tot dinsdag 11.00 uur.
  • Afhalen is mogelijk vanaf vrijdag 13.00 uur.
  • Het bezorgen van graszoden is op vrijdag.

Wilt u graag graszoden bestellen? Vul dan onderstaand bestelformulier in!

Kom voor een mooi gazon naar Middelburg

Voor een mooi gazon bent u bij de gazon-specialist bij GroenRijk Middelburg op het goede adres. Wij kunnen u adviseren welke grassoort het best in uw tuin past, maar ook tips geven hoe het gazon moet onderhouden. Wij zijn van maandag tot en met zondag geopend, dus hopelijk zien we u snel een keer in ons mooi tuincentrum!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuin