Gazon

Van een mooi stuk groen in de tuin wordt iedereen blij. Wil je ook een mooi gazon in je tuin? Kom eens langs bij GroenRijk Middelburg voor de opties om een mooi gazon te creëren: graszaad zaaien of graszoden leggen. Weet je al wat je wilt?

Graszaad zaaien of graszoden leggen? 

Er zijn twee mogelijkheden om een mooi gazon in je tuin te creëren: zaai graszaad of leg graszoden. Beide hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Wil je snel een mooi en groen gazon? Dan kun je het beste voor graszoden kiezen. Bij het zaaien van het graszaad duurt het namelijk wat langer voordat er een vol en groen gazon ontstaat. Kies je voor het zaaien van graszaad? Dan kun je dit het beste tussen mei en augustus doen. Is het al eerder warm weer? Dan kunt u ook al eerder zaaien. Graszoden kunnen in principe het hele jaar door gelegd worden. Let er alleen wel op dat je de grasmatten niet gaat leggen wanneer het vriest of wanneer het een droge zomer is. Een tip van ons is om de graszoden in mei te leggen, dit is aan het begin van het groeiseizoen. Voor tips voor het gras zaaien of het leggen van graszoden kunt je de medewerkers van ons tuincentrum aanspreken of even bellen naar ons tuincentrum in Middelburg.

Voor een mooi gazon kunt u terecht bij GroenRijk Middelburg

Het onderhouden van uw gazon

Heb je het zaad gezaaid of de graszoden gelegd? Dan is het in eerste instantie belangrijk dat het gras niet uitdroogt. Het is dan ook belangrijk om de eerste periode de grond of de zoden te sproeien met water. Het is overigens niet de bedoeling dat het heel erg nat wordt, anders kan het zaad wegspoelen en de zoden gaan rotten. Voor een mooi resultaat is van belang om het gazon te onderhouden. In het voorjaar moet het onkruid en het mos verwijderd worden. Daarnaast moet het gazon regelmatig bemest worden en gemaaid. Bij ons tuincentrum in Middelburg ben je op het juiste adres voor gazon gerelateerde producten, zoals grasscharen (handmatig of op accu), grasmaaiers, verticuteer machines, grastrimmers enzovoort. Onze medewerkers kunnen je adviseren welke grasmaaier bijvoorbeeld het best bij jou en je tuin past.

Graszoden bestellen 

Bij GroenRijk Middelburg bestel je eenvoudig graszoden. De grasmatten zijn speelgazon graszoden en gaan per rol van 1m² (40cm breed en 2,5m lang). Wanneer je graszoden gaat bestellen, moet je rekening houden met zo'n 5% snijverlies. Voor meer informatie over graszoden kijk je op deze pagina

Kom voor een mooi gazon naar Middelburg

Voor een mooi gazon ben je bij ons aan het juiste adres. Onze medewerkers kunnen je alles vertellen en helpen je graag. Wij zijn van maandag tot en met zondag geopend, dus hopelijk zien we u snel een keer in ons mooi tuincentrum!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuin