Gazon onderhoud

Het maakt niet uit of je gras hebt gezaaid of graszoden heeft gelegd; het is belangrijk om je gazon te onderhouden. Zo houd je in je tuin een mooi en groen gazon waar iedereen blij van wordt! Bij GroenRijk Middelburg vind je dan ook verschillende producten om het gazon mooi te kunnen onderhouden.

Hoe moet het gazon onderhouden worden?

Een mooi stuk groen in de tuin, daar wordt iedereen toch vrolijk van? Maar moet je volgens onze gazonexperts van GroenRijk Middelburg doen om het gazon goed te onderhouden? Om ervoor te zorgen dat je een gezonde, mooie, groene grasmat blijft houden, kun je het best twee keer per jaar mest strooien. Het beste is om dit in februari/maart en augustus/september te doen. Wanneer je gaat bemesten in het voorjaar dan zorgt dit ervoor dat het gazon zijn groene kleur behoudt Ă©n voor nieuwe grassprieten. Het bemesten in het augustus/september is om ervoor te zorgen dat het gazon de winter overleeft en het bevordert de groei van de wortels. Natuurlijk is het ook belangrijk dat het gazon regelmatig wordt gemaaid. De beste hoogte van het gras is ongeveer 3 tot 5 centimeter. Deze hoogte is prima, anders droogt het gras snel uit. zijn de grassprieten te kort? Dan is de kans op mos weer groter. Een goede hoogte van het gras is dus belangrijk. Wanneer je net graszoden hebt gelegd of gras heeft gezaaid, is het belangrijk dat het gazon het eerste jaar wat extra water krijgt. Dit is belangrijk om de wortels goed te laten groeien. Tijdens droge periodes moet je dan dus extra het gazon sproeien. Het beste is dan om 's ochtends te sproeien wanneer de zon nog niet fel is, anders is de kans op schimmel groot. Wellicht heb je een specifieke vraag over het onderhouden van je gazon? Kom langs en stel ze gerust aan een van onze medewerkers.

Gazon onderhoud producten bij GroenRijk Middelburg

Producten voor gazon onderhoud

Voor verschillende soorten producten om uw gazon goed te onderhouden, kunt u bij GroenRijk Middelburg terecht. Wij verkopen dan ook een zeer ruim assortiment van Pokon. Welke producten van Pokon hebben wij zoal voor het onderhouden van je gazon?

  • Pokon Gazonmest
  • Pokon Onkruid weg!
  • Pokon Mos & Onkruid Weg!
  • Pokon Graszaad Herstel
  • Pokon Gedroogde Mestkorrel
  • Pokon Gazon Grond

Alles voor uw gazon: kom langs bij GroenRijk Middelburg

Kom gerust eens langs bij GroenRijk Middelburg voor diverse producten voor je gazon. Heb je een vraag over het gazon? Stel ze gerust aan een van onze medewerkers. Zij weten alles over het aanleggen en onderhouden van het gazon. Ook voor tuin inspiratie ben je natuurlijk bij ons tuincentrum in Middelburg van harte welkom! Wij hebben een ruim assortiment met tuinplanten; van vaste planten tot klimplanten en van heesters tot zaden. Wij zijn zeven dagen per week geopend. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum en dan zien we je hopelijk snel een keer! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuin