Zink

Bloempotten van zink zijn tijdloos en altijd een goede keuze. Zink ziet er stoer uit en wordt alleen maar mooier met de tijd! 

Zinken potten en hun voordelen

Zink is een materiaal dat veel voordelen biedt, waaronder de volgende:

  • Lichtgewicht
  • Blijft lang mooi
  • Waterdicht

Het fijne aan zinken potten is dat deze erg licht zijn. Zo kun je zware potten altijd verplaatsen zonder al te veel moeite. Om te voorkomen dat planten wegwaaien in een lichte pot kun je het beste een paar steentjes in de pot doen. Zo is de pot zwaar genoeg om niet weg te waaien, maar kun je hem alsnog verplaatsen. Zoals eerder vermeld wordt zink mooier met de tijd. Zink krijgt na een bepaalde tijd een geleefde look, waardoor het er nog mooier uit gaat zien dan als de zinken potten nieuw zijn. Doordat de zinken potten waterdicht zijn, zijn de zinken potten goed geschikt voor binnen. Meestal worden zinken potten verkocht zonder gat waar het water weg kan lopen. Als je de pot buiten wilt zetten en wilt dat het overtollige water wegloopt, kun je het beste een gat boren in de bodem van de zinken pot. 

Zinken potten kopen bij GroenRijk Middelburg

Tips om nog langer te kunnen genieten van een zinken pot

Zinken potten staan erom bekend dat de bodem in de winter krom kan trekken. Om dit te voorkomen kunt u de pot op potvoetjes of op een trolley plaatsen. Ook bestaat er een kans dat in de winter de wortels van de plant stuk vriezen en in de zomer juist verbranden. Zinken potten zijn namelijk van zichzelf niet weerbestendig. Maar je kunt dit voorkomen door de binnenkant van de zinken pot te bekleden met wat noppenfolie. 

Zinken potten kopen bij GroenRijk Middelburg 

Zinken potten koop je bij GroenRijk Middelburg nabij Koudekerke, Arnemuiden en Grijpskerke. Onze medewerkers helpen je graag met het uitzoeken van de zinken pot die bij je past. Wij verkopen verschillende zinken potten in allerlei maten. Mocht je vragen hebben over ons aanbod, kom dan langs of neem contact met ons op! Ook voor het vullen van uw zinken potten bent u bij GroenRijk Middelburg aan het juiste adres. Ons aanbod tuinplanten en kamerplanten is namelijk ook erg ruim. Tot ziens bij GroenRijk Middelburg. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloempotten