Pannenkoek plant

De Pannenkoek plant ofwel de Pilea vind je in de meeste tropische gebieden. Er zijn over de 600 verschillende planten binnen het geslacht Pilea.

De herkomst van de Pilea

In de jaren '70 was deze kamerplant erg populair en heeft helemaal zijn comeback gemaakt! Van origine komt de Pilea uit China, vandaar dat hij in het Engels de bijnaam Chinese Money Plant heeft. Ze zeggen als je een muntje in de aarde begraaft, deze plant je veel rijkdom zal brengen! Het proberen waard toch? 
 

Verzorging

De Pilea is een vetplant en daardoor zeer makkelijk te onderhouden, ook als u geen groene vingers heeft! Deze kamerplant maakt ook kleine plantjes aan, en deze zijn zeer makkelijk te stekken. Op deze manier maak je heel makkelijk weer nieuwe pannenkoekplantjes! Deze kamerplant heeft weinig water nodig 1x per week een beetje is voldoende. 
 

Standplaats

Het Pannenkoekenplantje waardeert een zonnige standplaats. Echter heeft hij liever geen volle zon op zijn bladeren, dan kan de plant verschrompelen. Ook houdt de plant niet van al te donkere plekken, dan zullen zijn bladeren geel worden en uitvallen.


Voordelen

Laten we even alle voordelen op een rijtje zetten!

  • Weinig water nodig en makkelijk in de verzorging
  • Een makkelijke plant wat betreft de standplaats
  • Een leuk retro plantje wat vele nog uit de jaren 70 zullen herkennen

Bekijk meer productgroepen in de categorie Groene kamerplanten