Monkey mask

Deze geweldige aandachtstrekker de Monkey mask is het broertje van de bekende Monstera (gatenplant). Deze hippe woonkamerplant onderscheid zich door de gaten niet alleen op uiteindes van de bladeren te hebben.

Herkomst

De Monstera-clan is afkomstig uit Midden-Amerika en behoort tot de familie van de Araceae, de aronskelkachtigen. Het zijn lianen uit Panama en zuidelijk Mexico en houden ervan om flink de hoogte in te klimmen. Hun vlezige luchtwortels zetten ze vast aan boomstammen, rotsen of op de grond in de wouden van Zuidoost-Azië.

Verzorging

De Monstera Monkey Mask is een makkelijke plant die niet veel verzoring nodig heeft. Het liefst wil deze plant geen direct zonlicht, maar kan makkelijk zowel licht als donker staan. De ideale temperatuur is tussen de 18 en 22 graden, en tocht is hij geen fan van. 

  • Geef de plant 1 keer per week wat water
  • De potgrond mag niet uitdrogen en moet dus licht vochtig blijven
  • De potgrond mag niet té nat zijn, de plant wilt liever geen natte voeten.

De plant geeft vaak zelf aan als je hem teveel water geeft, want dan krijgt hij bruine of gele bladranden. Krijgt het blad een gelige gloed dan krijgt hij waarschijnlijk teveel licht en ook dit is makkelijk te verhelpen, gewoon een metertje verder bij het raam vandaan.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Groene kamerplanten