Graszoden

Tuincentrum Westerlaken, nabij Papendrecht. Elho potten, Riverdale, tuinmeubelen, graszonden en meer online.

Wil je op een gemakkelijke, maar toch mooie manier een prachtig gazon in je tuin creëren? Kies dan voor graszoden van zeer goede kwaliteit van GroenRijk Middelburg. 

Verschillende soorten graszoden

Wist je dat er verschillende soorten gras zijn? Wij verkopen twee soorten graszoden, maar wat is het verschil? 

  • Speelgazon - Deze grassoort is erg stevig en sterk. Dit gazon kan tegen een stootje, dus is zeer geschikt voor kinderen om hier op te spelen. Deze graszoden zijn geschikt voor vrijwel elke grondsoort en is goed te onderhouden.
  • Schaduwgazon - Het kan natuurlijk zo zijn dat er in uw tuin veel schaduw is. Ook daar is een oplossing voor, namelijk schaduwgazon. Dit soort groeit namelijk ook prima in de schaduw en heeft de zon helemaal niet nodig. Let er bij een schaduwgazon wel op dat er meer mos kan ontstaan.

Weet je al welke soort graszoden het best in jouw tuin passen? Je kunt altijd contact met ons opnemen. Onze medewerkers weten alles over de verschillende graszoden en kunnen je adviseren welke soort het best in je tuin past.

Graszoden bij GroenRijk Middelburg

Graszoden leggen

Heb je de juiste graszoden binnen? Dan kun je gaan beginnen met de graszoden leggen! Wanneer je de grasmatten gaat leggen, is het belangrijk om deze zo dicht mogelijk tegen elkaar te plaatsen. Mocht het zo zijn dat er toch nog naden tussen de graszoden zitten, kun je deze altijd nog opvullen met gewone grond of potgrond. Kleine oneffenheden kun je altijd nog wegwerken door deze lichtjes aan te rollen. Zodra de graszoden zijn gelegd is het belangrijk dat deze zo snel mogelijk met de wortels de aarde in gaan. Daarom moet je de graszoden voldoende water geven. Het beste is om dit niet overdag te doen wanneer de zon fel kan schijnen, maar eerder 's ochtends of 's avonds. Om het gras in goede kwaliteit te blijven houden, moet je het gazon regelmatig bemesten met de juiste meststoffen in de groeiperiode. Maai daarnaast ook regelmatig het gras. Blijf het gras goed onderhouden, dan voorkom je onder andere schimmels en onkruid en kun je jarenlang plezier hebben van je gazon. Bij GroenRijk Middelburg kun je terecht voor gereedschappen en onderhoudsproducten voor je gazon.

Graszoden zijn de ideale oplossing voor de particulier om een gazon aan te leggen. Je krijgt gras van het juiste mengsel en uitmuntende kwaliteit. De rollen zijn makkelijk te hanteren en zelf af te halen.

Online graszoden kopen bij GroenRijk Middelburg

Momenteel kunnen er geen graszoden meer worden besteld. In het voorjaar zullen wij het aangeven per wanneer dit weer mogelijk is. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuin