Graszoden

Wilt u op een gemakkelijke, maar toch mooie manier een prachtig gazon in uw tuin creëren? Kies dan voor graszoden van zeer goede kwaliteit van GroenRijk Middelburg. 

Op dit moment kunnen wij niet meer aan graszoden komen. Het seizoen is helaas over. Wij verwachten dit weer van het voorjaar.

Verschillende soorten graszoden

Graszoden zijn niet zomaar graszoden. Er zijn verschillende soorten graszoden bij GroenRijk Middelburg te verkrijgen. Zo kunt u de beste soort voor in uw tuin kiezen. Welke soorten graszoden bestaan er?

  • Siergazon - Deze soort is er echt voor de sier en is niet heel geschikt om op te lopen. Het is dan ook uitermate geschikt voor een decoratieve tuin en vergt meer onderhoud dan bijvoorbeeld een speelgazon.
  • Speelgazon - Deze grassoort is erg stevig en sterk. Dit gazon kan tegen een stootje, dus is zeer geschikt voor kinderen om hier op te spelen. Deze graszoden zijn geschikt voor vrijwel elke grondsoort en is goed te onderhouden.
  • Schaduwgazon - Het kan natuurlijk zo zijn dat er in uw tuin veel schaduw is. Ook daar is een oplossing voor, namelijk schaduwgazon. Dit soort groeit namelijk ook prima in de schaduw en heeft de zon helemaal niet nodig. Let er bij een schaduwgazon wel op dat er meer mos kan ontstaan.

Weet u al welke soort graszoden het best in uw tuin passen? U kunt de medewerkers van ons tuincentrum altijd om advies vragen. Zij weten alles over de verschillende graszoden en kunnen u adviseren welke soort het best in uw tuin past.

Graszoden bij GroenRijk Middelburg

Graszoden leggen

Heeft u de juiste graszoden binnen? Dan kunt u gaan beginnen met de graszoden leggen! Wanneer u de grasmatten gaat leggen, is het belangrijk om deze zo dicht mogelijk tegen elkaar te plaatsen. Mocht het zo zijn dat er toch nog naden tussen de graszoden zitten, kunt u deze altijd nog opvullen met gewone grond of potgrond. Kleine oneffenheden kunt u altijd nog wegwerken door deze lichtjes aan te rollen. Zodra de graszoden zijn gelegd is het belangrijk dat deze zo snel mogelijk met de wortels in de aarde gaan. Daarom moet u de graszoden voldoende water geven. Het beste is om dit niet overdag te doen wanneer de zon fel kan schijnen, maar eerder 's ochtends of 's avonds. Om het gras in goede kwaliteit te blijven houden, moet u het gazon regelmatig bemesten met de juiste meststoffen in de groeiperiode. Maai daarnaast ook regelmatig het gras. Blijf het gras goed onderhouden, dan voorkomt u onder andere schimmels en onkruid en kunt u jarenlang plezier hebben van uw gazon. Bij GroenRijk Middelburg kunt u terecht voor gereedschappen en onderhoudsproducten voor uw gazon.

Graszoden zijn de ideale oplossing voor de particulier om een gazon aan te leggen. U krijgt gras van het juiste mengsel en uitmuntende kwaliteit. De rollen zijn makkelijk te hanteren en zelf af te halen.

Speelgazon

De graszoden die wij verkopen zijn speelgazon graszoden. Deze zijn gekweekt uit een aantal verschillende grassoorten. Door de juiste afstemming van deze soorten krijg je een grasmat dat intensief gebruikt kan worden. Speelgras is dan ook een taai type dat goed tegen droogte kan en zorgt voor een dichtbegroeidheid. En tenslotte ook nog een soort is die in de schaduw en in de winter goed kan overleven!

Speelgazon in rollen van 1m² (40cm breed en 2,5m lang) kosten € 3.95 per m².

Houdt bij het bestellen rekening met 5% snijverlies.

Het bestellen van graszoden (dit is pas weer mogelijk in het voorjaar)

  • Graszoden zijn alleen te leveren op bestelling.
  • Bij het plaatsen van een bestelling gelijk afrekenen in de winkel of via een tikkie.
  • Bestellen kan tot dinsdag 11:00 uur.
  • Afhalen is mogelijk vanaf vrijdag 13:00 uur.
  • Bezorgen alleen mogelijk bij een bestelling van meer dan 60m2. 

Mocht u interesse of vragen hebben over onze graszoden?
Dan kunt u contact met ons opnemen:

Email: info@middelburg.groenrijk.nl
Telefoon: 0118 - 470 400
Whatsapp: 0626368225

Graszoden kopen bij GroenRijk Middelburg

Maak uw tuin verder compleet met tuinplanten, zoals vaste planten, rozen, klimplanten en bloembollen. Van een mooie tuin wordt iedereen vrolijk! Heeft u vragen over de verschillende soorten graszoden? De medewerkers van ons tuincentrum in Middelburg helpen u graag. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum, plan hieronder uw route en dan zien we u hopelijk snel bij GroenRijk Middelburg!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuin