Waarom gaan wij zo goed samen!

Waarom gaan wij zo goed samen!

Narcis en blauwe druif combineren schitterend. Dat komt omdat geel en blauw een complementair kleurpaar is. Van oudsher ervaren we dat als harmonisch. Grote schilders als Van Gogh maakten daar al dankbaar gebruik van. Ook door het hoogteverschil gaan beide bolgewassen zo mooi samen. Een perk met Narcissen kan je prachtig omzomen met blauwe druifjes.

Blauwe druifjes, druifhyacint of blauw klokje

De bolletjes die wij vooral kennen onder de naam blauwe druif komen oorspronkelijk uit het Middellandse zeegebied. Daar zoeken ze hun eigen weg in boomgaarden en wijngaarden. In Nederland zien we ze ook wel in het wild, bijvoorbeeld in de duinen of in grasvelden. Maar wie wacht tot ze spontaan opkomen is nog wel even zoet. Ga binnenkort even langs GroenRijk voor blauwe druifjes (Muscari). Daar vind je de bolletjes in potjes om in je tuin te poten én kant-en-klare mandjes en bakjes voor binnenshuis. 

Vrolijk het voorjaar in met Narcissus

Ben je de grijze januarimaand helemaal zat? Start februari dan met kleur in huis, of op je terras. Bij het lieflijke van blauwe druifjes passen statige narcissen als geen ander. De Blauwe Druifjes stralen met hun tientallen priegelige bloemetjes knusse gezelligheid uit. Narcissen ademen brutaliteit en zelfvertrouwen. Ze lijken je haast aan te kijken! Samen echt yin en yang!

Narcissen, alle varianten mogelijk

Vrijwel iedereen kent de trompetnarcis. Maar er zijn nog veel meer soorten én maten. Mooi in één kleur, of juist bont in combinaties en schakeringen van wit, roomgeel, roze, rood of oranje. Heb je de dubbele narcissen al gezien? Die hebben een volle bloemkop met meerdere kleine blaadjes. Helemaal in is de nonchalante weelderige look. Daarvoor zet je je narcis met potje en al in je lievelingsvaas of -kan. Je hebt nu een boeket en plant in een!

Drie do’s voor blakende bollen

  • Kies binnen voor een niet te warme plek. Bedenk dat blauwe druifjes en narcissen zich in dit koude jaargetijde zelfs buiten redden.
  • Knip uitgebloeide bloemen weg. Zo kan de narcis meer energie steken in volgende bloemen.
  • Bloemen zoeken het licht op. Draai het bakje waarin de bollen zitten daarom af en toe een slag. Dan houden ze mooie rechte stelen.
     

Tip 

Blauwe druifjes en narcissen kun je na de bloei mooi in de tuin planten. Wacht tot het loof en de bloemen afgestorven zijn en plant de bolletjes op een mooi plekje. Zelfs als je het bakje achteloos in een hoekje van je tuin leegschudt heb je volgend jaar een goede kans op een fleurige verrassing!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...