Meststoffen

Tuincentrum Westerlaken, nabij Papendrecht. Elho potten, graszonden en meer online.

Een tuin met planten heeft meststoffen nodig. Planten in de tuin halen hun energie om te bloeien en te groeien uit de bodem. Wanneer je jaarlijks de tuin eens goed bemest, voorkom je dat de grond minder voedingsrijk wordt. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je planten, raden wij je dan ook zeker aan om dus de tuin te bemesten. Bij GroenRijk Middelburg verkopen wij dan ook verschillende producten voor bemesting, van onder andere het merk Pokon.

Verschillende soorten meststoffen

Wij als mensen hebben naast water ook voeding nodig. Dat is bij een plant, struik of bloem natuurlijk ook zo. Wanneer ze geen voeding krijgen, zullen de planten, struiken of bloemen vatbaarder zijn voor plagen en ziekten. Dat willen we natuurlijk niet! Je kunt het best de tuin bemesten in het voorjaar. In deze periode zijn de planten zich weer aan het ontwikkelen en daar kunnen zij wel wat extra hulp bij gebruiken. Uiteindelijk zullen de planten in de herfst en winter weer stoppen met groeien en staan ze stil. De planten zijn als het ware in rust. Er zijn over het algemeen twee soorten meststoffen:

  • Kunstmest - De naam zegt het eigenlijk al: deze mest bestaat uit kunstmatige voedingsstoffen. Kunstmest versterkt de groei en werkt eigenlijk meteen op de planten in. Kunstmest is perfect wanneer de plant wel een extra'tje kan gebruiken wanneer hij is gesnoeid of ziek is. Een groot voordeel van kunstmest is dat ze veel langer doorwerken dan organisch mest. Maar let op, want teveel kunstmest kan wel de wortels beschadigen. Lees goed de verpakking hoeveel je precies kunt toedienen bij de desbetreffende plant.
  • Organische meststoffen - De organische meststoffen zijn samengesteld door grondstoffen uit de natuur, van bijvoorbeeld dierlijke of plantaardige oorsprong. Planten nemen organische meststoffen niet meteen op, omdat ze eerst afgebroken moeten worden tot mineralen. Dit gebeurt allemaal in de bodem. Hierdoor wordt wel de structuur van de grond verbeterd en wordt het leven in de bodem bevorderd. Uiteindelijk zullen planten langzaamaan de voedingstoffen uit de bodem opnemen die zij nodig hebben.

Welke soort meststof past het best bij uw planten? Vraag het gerust aan één van de medewerkers van ons tuincentrum in Middelburg. Zij weten alles over het bemesten en de meststoffen.

Meststoffen kopen bij GroenRijk Middelburg

Gazon bemesten

Wanneer je een mooi groen gazon hebt, wil je natuurlijk dat deze ook groen blijft. Daarom is het belangrijk om het gazon goed te onderhouden. Word dus een echte gazonexpert! Wanneer je het gazon bemest, zal het ten eerste zijn mooie, groene kleur behouden en zal het gras ook voller worden. Door het gazon te bemesten zorg je ervoor dat het gazon weerbaar wordt tegen bodeminsecten, onkruid en mos. Bemest je gazon drie keer per jaar: in het voorjaar, rond de zomer en in het najaar. In ons tuincentrum in Middelburg verkopen wij onder andere producten van Pokon. Pokon heeft veel verschillende producten om je gazon goed te kunnen onderhouden en het gemakkelijk te maken. Bekijk hieronder de filmpjes van Pokon over het bemesten van het gazon en hoe u mos kunt voorkomen of verwijderen uit het gazon:

 

 

 

Meststoffen kopen in Middelburg

Kom dus voor verschillende soorten meststoffen langs bij GroenRijk Middelburg. Wij zijn zeven dagen per week geopend en gevestigd aan woonboulevard de Moriere waar genoeg parkeergelegenheid is. Wanneer je langs kom in ons mooi tuincentrum kun je meteen onze tuinplanten afdeling bekijken en daarnaast kun je bij ons ook heerlijk koffie drinken in lunchroom De Smaaktuin. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum, plan je route en dan zien we je hopelijk snel een keertje!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment